Excel sayfasına müdahale edilmemesi

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Değerli arkadaşlar performansı takip eden bir program hazırladım. Çalışmalarım devam ediyor. Bana yardımcı olmanızı rica edeceğim bir kaç husus var. Arama yaparak bir kısmı hakkında fikir sahibi oldum ama bazılarını hangi kelimelerle arayacağımı kestiremedim.

Ben istiyorum ki

1-o excel dosyasını açar açmaz kullandığım ana userform açılsın.

2-Herşey o userform üzerinden yapılsın. Ve asla sayfalara müdahele edilmesin.

3- userform üzerindeki çıkış butonuna basınca tamamen excelden çıksın. Sadece bu konuda çekincem şu: hem excel sayfasına müdahale edemeyeceğim, hep userform açık kalacak. Ben bu durumda makrolarım üzerinde nasıl değişiklik yapabilirm icab ettiğinde? çünkü excel açılır açılmaz userform açılacak. ben visual basic düzenleyicisine giremeyeceğim. alt f11 de çalışmaz sanırım.

4- bütün excel dosyaları aynı excel simgesine sahip biliyorsunuz. windows ta klasörlerin simgelerini değiştirme şansımız var. Acaba excel dosyalarının da simgesini değiştirebilir miyiz?

5- Excel'den çıkışta "*****.xls içinde yaptığınız değişiklikleri kaydetmek istiyor musunuz" mesaj kutusunu nasıl iptal edebilirim. Üzerinde değişiklik yapılsa bile bunu sormasın istiyorum. Ben bunu userform üzerindeki çıkış butonunda yapmak istiyorum.

Ne yapmak istediğimi sanırım anlamışsınızdır. Mümkün olduğunca programı kullanırken excelde işlem yapılıyor olduğunu hissettirmemek istiyorum :)

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe İngilizce
1-
Sub auto_open()
Application.Visible = False'exceli gizler
UserForm1.Show
End Sub
2-kodun 3.satırı bu işlemi yapıyor.
3-
Sub auto_close()
ActiveWorkbook.Save
Application.Visible = True 'excelde kapansın istiyorsan burayı false olarak değiştir.
ThisWorkbook.Close
End Sub
düzenleme yapmak istediğinde ya makroları devre dışı bırakıcaksın yada önce exceli açıp Alt+f11 dedikten sonra bu dosyanı açarak Vba da stop düğmesine basıp değişikliklerini yapabilirsin.

4- bunu bende bilmiyorum

5-3 sorundaki cevapta ActiveWorkbook.Save kapanışta otomatik kaydeder herhangi bir soru sormaz.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Selamlar,
4 Numaralı sorunun cevabını ben de araştırmış uğraşmıştım. Sonunda , google'dan iconchanger yazarak ikon değiştiren bir program indirip basitçe istediğim ikonu yerleştirerek çözdüm

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Arkadaşlar ikinize de teşekkür ediyorum. Yazdıklarınızı inceliyorum şu an. haftasonu bakamadım kusura bakmayın.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
düzenleme yapmak istediğinde ya makroları devre dışı bırakıcaksın yada önce exceli açıp Alt+f11 dedikten sonra bu dosyanı açarak Vba da stop düğmesine basıp değişikliklerini yapabilirsin.
Canercamalan bey bu kısmı anlamadım tam olarak.
Application.Visible = False
satırını eklediğimde excel workbook u görünüyor ve ben başka bir excel dosyası açıp alt f11 yaptığımda makroları göremiyorum. Yedeğini almıştım gerçi ama...

---------
.........

pardon hocam şimdi oldu. userform1.show satırının altına yazmışım yanlışlıkla. Şimdi düzeldi. Teşekkür ederim.
Ancak makrolara nasıl gireceğimi hala anlayamadım. ONda yardımcı olursanız çok sevineceğim.

Son düzenleme:

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Ctrl+Break tuş takımına basarsanız VBE açılacaktır.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Evren hocam dediğin gibi yaptım ve çalıştı :)
Teşekkür ederim. Bu excel.web.tr bana acaip şeyler öğretti ya.