Excel sayfası donma sorunu

Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23/07/2023
Değerli Arkadaşlar.
Benim sorunum çoklu saya çalışıyorum. sayfalardan bazıları çok donuyor ve bazen dakikalarca bekliyorum.
çok araştırdım benzer sorunlara baktım ama çözemedim.
örnek dosyam ektedir.
gizli bir şeyler varmı bilmiyorum çözemedim.
çözüm bulursanız minnettar kalırım.

Ekli dosyalar

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Bilgisayarın REM kartını yükseltin ki işlem hızı bu kadar sayfa yüklenince hafızayı tıkamasın ...

23/07/2023
cems arkadaşım teşekkür ederim. Ama sorunumu çözmüyor. sayfaları açmak için bazen yarım saat 1 saat bekliyorum.
Gizli metin penceresi yada bir bicimlendirme sorunu olabilir.
Sayfa donuyor. yanıt vermiyor komutu geliyor.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Dosyanızı açmayı defalarca denedim , bir şekilde açsam da olasılıkla windows sistem çakışması veya formüllerde belki de sonsuz döngü olduğundan aslında tam da açılmıyor. Açılmadığından , son çare olarak yeni bir kopya dahi yapılamıyor ve CPU anormalleşiyor hafıza şişiyor , bu da kilitlenmeye götürüyor. Buna sebep olan döngüye bu haldeyken ulaşmak mümkün görünmüyor. Kapatınca da xlsx ten ayrılıp xlsb haline dönüyor, doğru anlıyorsam kullanıcı tanımlı fonksiyonu var ve dosyayı add-in yapmaya çalışıyor ama hata nedeni ile kararsız kalıyor.

Önerim o ki ; sayfa üzerindeki bilgi ve formülleri başka bir bilgisayarda ( aynı bilgisayarda değil ) yeniden kurmanız ...

23/07/2023
Arkadaşlar.
Gizli görünmeyen Metin kutuları var. onları silmem gerekiyor. Onlarda sayfaların açılmalarında büyük sorun yaşatıyor. sayfalar donuyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Dosyanızı inceledim. İçinde 47.038 adet nesne saydırdım. Bunu nasıl becerdiniz anlamadım.

Nesneleri silince boyutuda düştü.

Ekli dosyalar

23/07/2023
Sizin bu önerinizle hepsini sildim.
Korhan Ayhan' Alıntı:
Merhaba,

F5 tuşuna basın. Açılan menüden ÖZEL-NESNELER seçimini yapın. Böylece tüm nesneler seçilmiş olacaktır. Son olarak DELETE tuşuna tıklayarak işlemi tamamlayın.
Korhan Bey Çok Çok teşekkür ederim. aylardır bunun için uğraşıyorum. konu açtım bununla ilgili yinede cevap bulamadım. en sonunda burayı buldum. uyguladım. tüm dertlerden kurtuldum.
Emeğine sağlık.

Alıntı Cevapla
Şikayet Et!