Excel Sayfasına Klasörden Resim Çağırma

Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
İyi akşamlar ;Ekte Müsaadereli araç kayıtlarıyla ilgili dosyam var.Bu dosyada 3 adet ComboBox ve 1 adet ListBox 'um var .Benim yapmak istediğim "C" sürücüsünde belgelerim klasörünün içerisine araç kayıt resimleri diye bir klasör oluşturmak.Ve bu klasörün içerisine ilgili araçların plaka isimleri ile resimleri kayıt yapmak.Eğer ilgili aracın plakası yoksa araç yine aynı klasöre zabıt numarası ile kayıt yapıyorum.Asıl mesele bu klasördeki resimleri ComboBox1'den (plakasına göre ) ComboBox2'den ise (zabıt numarasına göre seçip ListBox1'e getirilmesidir.Yine Veri süzme yöntemi ile seçilen araç bilgileri excel sayfasına süzdürülmesidir.Umarım derdimi anlatabilmişimdir.Yapacağınız yardımlar için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
Arkadaşlar rica etsem konuya yardımcı olabilirmisiniz

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2028
Klasörden resim getirme

Sayfa1 deki butona ait makrodaki resimlerin bulunduğu klasörün dosya yolunu kendinize göre uyarlayıp, makroyu çalıştırdığınızda resimlerin isimlerini a sutununa listeleyecek (plaka + zabıt no),
MÜSADERELİ ARACLAR sayfasında ise ComboBox.1 den listelenen resim isimlerinden birini seçtiğinizde o plaka veya zabıt nolu resmi bulunan araca ait listenizde bulunan bilgiler gelecektir.
Benim anladığım bu şekilde idi ve yapmaya çalıştığım dosyanız ektedir. Umarım doğru anlamışımdır.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
Arkadaşım çok teşekkür ederim.İstediğim şekilde oldu fakat Kullanacağım dosyayı istediğim şekilde düzenlemeye çalıştım,ama başarılı olamadım.Araç sorgulama sayfasından araç seçtiğimde (pakasına va zabıt numarasına göre )ekrana gelmiyor.Sizden ricam yeni göndermiş olduğum dosyayı yeniden düzenleyebilir misiniz.? Araç sorgulama sayfasından ComboBox.1'den (plakasına göre) , ComboBox.2'den (Zabıt numarasına göre)arama yapılıp aracın kayıt bilgileri ve resimleri(klasörde var ise hem resim ,hem kayıt bilgileri gelecek,eğer klasörde resim yok sadece ilgili aracın kayıt bilgileri müsadereli araç kayıt sayfasında var ise araç sorgulama sayfasına ilgili yerlere gelebilir mi ?) .İnşallah anlatabilmişimdir.Saygılar

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
Arkadaşlar sorunuma rica etsem destek olabilirmisiniz?

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Alternatif olsun.
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
Sayın hocam çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık.Affınıza sığınarak acaba zabıt numarasına ve araç plakasına göre seçim yaptığımızda tek bir yerden resim ve kayıt bilgileri gelebilirmi?.
Merhaba;
Alternatif olsun.
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Not: ekte küçük bir değişiklik yaptım. (zabıt no'ya göre seçimde plaka görünmüyordu. Plaka yazdırıldı)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
Sayın hocam d klasörüne foto diye bir klasör açtım.İçerisine 55-AR-384 İsimli bir kayıt yaptım .E1 hücresini çift tıkladığımda hata verdi

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
D sürücüsünde "foto" klasöründen mi alacaksınız?
O halde tekrar indirip deneyin.
Eğer klasör yolunu ve adını değiştirmeniz gerekecekse makro içinde iki yerde düzeltme yapmanız gerekiyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
Sayın hocam çok teşekkür ederim.Son olarak d4 hücresinden seçim yaptığım zaman d5 hücresi silinebilir mi?.Bu işlem tersi olabilir mi?

Excel Vers. ve Dili
office 2019 Türkçe
28/12/2022
Merhaba;
Alternatif olsun.
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.
muygun hocam merhaba. çalışmanızda b ve e sutunlarına resim var. ama sadece b sutununa resim geliyor. her iki sütunada resim getirmek için makroları nasıl düzenlemek gerekiyor. teşekkür ederim...

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
muygun hocam merhaba. çalışmanızda b ve e sutunlarına resim var. ama sadece b sutununa resim geliyor. her iki sütunada resim getirmek için makroları nasıl düzenlemek gerekiyor. teşekkür ederim...
Merhaba;
sözkonusu çalışma 6 nolu mesaj eki ise bunun sorunsuz çalışması gerekiyor.
Ekli dosyada resim yolunu kendiniz B1 ve E1 hücrelerinde belirleyin.
B5 ve E5 hücrelerinde seçim yapın ve seçime ait isimle .jpg uzantılı resimlerin belirttiğiniz klasörde olmasını sağlayın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2019 Türkçe
28/12/2022
muygun hocam emeğinize sağlık. teşekkür ederim.ama yine iki resmi aynı hücreye ("B7")getiriyor.ben B7 ve E7 ye farklı resimleri getirmek istiyorum.teşekkürler...

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
sözkonusu çalışma 6 nolu mesaj eki ise bunun sorunsuz çalışması gerekiyor.
Ekli dosyada resim yolunu kendiniz B1 ve E1 hücrelerinde belirleyin.
B5 ve E5 hücrelerinde seçim yapın ve seçime ait isimle .jpg uzantılı resimlerin belirttiğiniz klasörde olmasını sağlayın.
İyi çalışmalar.
Merhaba;
Sanırım Yukarıdaki uyarıyı "B5 ve E5 hücrelerinde seçim yapın " dikkate almadınız.
Tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2019 Türkçe
28/12/2022
üstad merhaba. ilginize teşekkür ederim. ben bunu bir personel çalışmasında kullanmak için uyarlıyacağım. aslında yapmak istediğim personelin ismine göre resmini getirmesi. yani bir sayfada bulunan 5 personele istediğim sütünda 5 adet resim getirecek.buna benzer bir çalışmam var. resmi diğer sayfadan getiriyor.ben burada resimleri klasörden alıp getirmesini istiyorum. sizin yaptığınız çalışmada b5 be e5 hücrelerine isim girildiğinde aynı anda b7 ve e7 hücresine resim getirdiğinde sorunum çözülecek. teşekkür ederim...

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tablo sorunsuz çalışıyor. Örnek dosyanızı ekleyin. (hangi hücrelerde resim istiyorsanız belirtin) Örneğiniz üzerinde çözüm üretelim.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
office 2019 Türkçe
28/12/2022
üstad örnek çalışmamı ekledim. yardımcı olursanız sevinirim. işimi halletmek için değil yeni bir şey öğrenmek ve başka işlerde uygulayabilmek için istiyorum.teşekkürler...

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
üstad örnek çalışmamı ekledim. yardımcı olursanız sevinirim. işimi halletmek için değil yeni bir şey öğrenmek ve başka işlerde uygulayabilmek için istiyorum.teşekkürler...
Merhaba;
Ekteki rar dosyasını açın. İçindeki "yaka kartı" klasörünü (isim değiştirmeden) C sürücüsüne taşıyın. Excel dosyasını aynı yerde yada istediğiniz yerde çalıştırın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar