excel sayfasında alarm verdirebilirmiyiz?

Excel Vers. ve Dili
ofise 2007 türkçe ev
ofis 2003 türkçe iş
özür dileyerek bende birşeyler isteyeceğim. yaptığınız yada gösterdiğiniz linkler sanırım birilerinin işini görmüş fakat ben açamadım ve bende bu konu ile ilgili alarmın 30 gün farkındalık yaratmasını istiyorum fakat tüm sütun için. bu formülü nasıl yapabilirim? yardım ederseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
Foruma hoşgeldiniz.
Nasıl bir tür alarm istiyorsunuz?
Yani, renklensinmi, ses mi çalsın?

Excel Vers. ve Dili
ofise 2007 türkçe ev
ofis 2003 türkçe iş
Teşekkür ederim, hoşbuldum.
mümkünse ses çalsın. size yapmak istediğimden basedeyim. ben bir markette çalışıyorum. her ürünü excel'e yazıp gelen her ürünün son tüketim tarihinden 30 gün öncesini haber vermesini istiyorum. ve yukarıdada bahsettiğim gibi tüm sutunun formüle edilmesini istiyorum. yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
bu linkte size yarayacak kod mevcut

burayla da ilgilenin

alarmı caldırmak için diyelim a1 hucresinde son kullanma tarihi var eğer(b1=(a1-30);alarm;"")yazarsınız kolay gelsin ama birde urunlerin hepsi bir yerde yazılıysa onu bulmanız içinde bicimde kosullu biçimlendirmeye geliniz b1=a1-30 ise renk olarak kırmızı rengi secersiniz dikkat cekmesi için kırmızı sectim istediginiz rengi secebilirsiniz kolay gelsin

Excel Vers. ve Dili
ofise 2007 türkçe ev
ofis 2003 türkçe iş
üzgünüm parametre ekleri kontrol ettiğim halde birşey anlayamadım. mümkünse yukarıda bahsettiğim konuya istinaden bir örneklem yapabilirmisiniz? çünkü konu başlığındada belirttiğiniz gibi excel'e yeni başlayanlardan yani acemilerdenim. benim örneklemde a sütununda ürün ismi b, c, d... sütunlarında son tüketim tarihleri olacak.sizin yukarıda vermiş olduğunuz formülde a1 hücresinde tarih koyduğunuz halde b1 hücre ismi neden geçiyor onu pek kavrayamadım. sorularım saçma ise şimdiden özür dilerim.

Serdar SELEN

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
İşyerinde Excel 2003 ing
Evde Excel 2007 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-04-2025
Merhaba,

Bir örnek dosya eklerseniz daha kolay yardımcı olabiliriz.

Excel Vers. ve Dili
ofise 2007 türkçe ev
ofis 2003 türkçe iş
yine olmadı. eklediğiniz tüm eklerden almış olduğum formüller şunlar.
1) =$A2>=BUGÜN()-30
2) =F2=BUGÜN()-30
3) D3 HÜCRESİ İÇİN =D3=BUGÜN()-30 -30un senbebi benim 30 gün önce haberdar etmesi fakat excel hata veriyor. döngüsel başvuru uyarısı. bu konuda ne yapabilirim?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Konuyla ilgili örnek dosya ekleyerek yapmak istediklerinizi açıklarsanız yardım almanız kolaylaşacaktır.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

D sütunu için Koşulu Biçimlendirme Uygulanmıştır. Koşullu Biçimde Uygulanan Formülü Aynı Anda E sütununda da gösterdim.

Kod:
=VE($D2>BUGÜN();$D2-BUGÜN()<30)
=AND($D2>TODAY();$D2-TODAY()<30)

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
ofise 2007 türkçe ev
ofis 2003 türkçe iş
Necdet Bey yardımınız için çok teşekkür ederim. Bu benim alabileceğim en iyi yardımdı. Minnettarım. İyiki varsınız.