Excel sayfasında kilitlenmiş düğmeler nasıl oluşturuluyor?

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Bazı sayfalarda makro çalıştıran düğmeler (butonlar) var; ama ben bir türlü, seçip boyutlandırma, taşıma,silme vs. yapamıyorum. Bu tip düğmeler nasıl oluşturuluyor acaba.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=22511

bu adresteki örnek dosyada var mesela. Lütfen öğretin..

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-11-2022
Menülerin sağındaki boşlukta sağ klik yaparak ( Örneğin Help menüsünün yanındaki boşlukta ) ,açılan ekranda Form araç kutusununu seçiniz.

Ekrana gelen araç kutusundan butonu seçip, sayfada istediğiniz yere koyabilirsiniz.

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Düğme (Buton) eklemeyi biliyorum zaten; ama bazı örneklerde gördüğüm düğmelere müdahale edemiyorum, yani düğme üzerinde sağ tıklayınca veya başka bir şekilde düğmeyi seçemiyorum. Seçemediğim için de herhangi bir yere taşıyamıyorum veya boyutunu da değiştiremiyorum. Yukarıda gösterdiğim bağlantıda örnek var. Nasıl yaptılar, anlamadım.

Makro ile yapılıyor galiba, çünkü açılışta makroları devre dışı bırakırsam müdahale edebiliyorum, ama işin kötü yanı, tüm makroları sildim, bunun makrosu nerede, onu bulamadım bir türlü. :( :) :(

Son düzenleme:

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Bu tür düğmelere müdahale edebilmek için yukarıda sn ripek'in anlattığı şekilde araç çubuklarının bulunduğu yerde sağ tıklayın. Gelen listeden Denetim Araç Kutusunu seçin.

Denetim Araç kutusu açıldıktan sonra mause ile bu kutunun sol üst köşesinde yer alan küçük renkli gönye şeklindeki tuşun üzerine gelin. Üzerine gelince "Tasarım modu" yazdığını göreceksiniz. Bu tuşa tıklarsanız tasaraım moduna geçmiş olursunuz ve düğmelere müdahale edebilirsiniz. Tasarım modundayken müdahale etmek istediğiniz düğmelerden birine sağ tıklarsanız küçük bir menü açılır. Bu menüden Kod Görüntüle yazan yeri tıklarsanız düğmenin çalıştırdığı kodları görebilirsiniz.

İşiniz bittikten sonra düğmeyi tekrar müdahale edilemez hale getirmek için Denetim Araç Kutusundaki küçük gönye simgesinin üzerine gelin. Bu sefer bu simgede "Tasarım Modundan Çık" yazdığını göreceksiniz. Tıklayın ve tasarım modundan çıkın. Denetim Araç Kutusunu da artık ihtiyacınız kalmadığı için kapatın.

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Evet sayın mehmett, iş denetim kutusunda bitiyormuş gerçekten. Ben düğmeleri hep formlar'dan ekliyordum, denetim kutusunda da düğm varmış, benim aradım da buydu, teşekkür ederim.