Excel sayfasında yazı yazmak ve hesaplama yapmak

Excel Vers. ve Dili
türkçe
meraba arkadaşlarr ben murat meslegim saatci. arkadaşlar ben bilgisayar kullanmaya yeni başladım excel programını ögrenmek istiyorum fakat excel nasıl birşeydir bilmiyorum excel sayfası açıp yazı veya hesaplamalar yapmak istiyorum fakat exec sayfasını bu sitede bulamadım bana yardımcı olurmusunuz excel de yazı yazıp kendimi geliştirmek istiyorum

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Sayın saatci,
Foruma yazdığınız bu ilk mesaj, önce foruma hoş geldiniz. Bir tavsiye ile başlayayım, açılmış bir konu altına yazmak yerine ana sayfada Excele Yeni Başlayanlar bölümüne girin, Forum Araçları'nı tıklayın, Yeni Konu Gönder'e girin. Burada konu başılığını siz belirleyeceksiniz. İstediğiniz ne ise yazın. Göreceksiniz arkadaşlar size yardımcı olacaklar.

Excel, bir şeyler yazmaktan daha çok excele mahsus formüllerle hesaplamalar, gelişmiş tablolar yapmak için düzenlenmişitr. Diyelim, günlük hasılatlarınızı ve giderlerinizi ayrı ayrı hücrelere yazdınız. Ay sonunda gelir ve giderlerinizi ayrı ayrı toplayarak sonunda farkını hesaplayıp aylık kazancınızı hesaplayabilirsiniz. Ya da, yanınızda çalışan ücretlilerin maaş bordlarını hesaplayabilirsiniz. Örnekleri çoğaltmak mümkün.
Toplama, çıkarma, çarpma, bölme ile ilgili örnek.
A1 hücresinde 17
A2 hücresinde 5 var, veya siz şimdi yazın
Aşağıda yazdıklarımı kopyalarak verdiğim hücrelere girin

A4 hücresine eşittir ile başlayan formülü girin, (toplayacaktır) : =A1+A2
A5 hücresine eşittir ile başlayan formülü girin, (çıkarma yapacaktır) : =A1 -A2
A6 hücresine eşittir ile başlayan formülü girin, (çarpma yapacaktır) : =A1*A2
A7 hücresine eşittir ile başlayan formülü girin, (çarpma yapacaktır) : =A1/A2

İşte başladınız.
Ama en önemlisi forumu takip edin, çok şeyler öğreneceksiniz.
Selamlar,