Excel Sıra Numarası Sorunsalı

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
Öncelikle herkese kolay gelsin.

Benim sorunum şu;

8 haneye kadar(1-9, 01-99, 001-999.....00000001-99999999 şeklinde) bir rakam listesi olusturmam gerekiyor. Herşey 5 hanelileri bitirene kadar guzeldı. Fakat 5 hanelileri bitirip 6 hanelilere yani milyonlara geçince takdir edersiniz ki olay fazlasıyla zorlastı. Kombinasyonlar arttı. Sormak istedigim acaba ben başlangıc noktasını versem, mesela 26665 gibi. Program da bu rakamdan itibaren satır sayısının yettigi kadar devam ettirebilirmi ? yani ben elle yapmak zorunda kalmasam da o uretse ?

Her turlu yardım su an itibari ile velinimetimdir cunku aciliyeti olan bir husus. Şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar...

Rakamları tek tek elinizle mi yazıyordunuz da bundan kurtulmak istiyorsunuz anlayamadım. Eğer böyle ise başlangıç seviyesinde yöntem çok.
1- İlk rakamın A1 hücresinde olduğunu varsayarsak A2 hücresine =A1+1 yazıp aşağı doğru kopyalarsanız A1'e ne yazarsanız alta doğru artan şekilde gider. Aşağı doğru kolay kopylamanın yolu ise eğer bir tablonun sütunu ise hücrenin sağ alt köşesine çift tıklarsanız bunu tablo boyunca otomatik yapar.
2- İlk iki rakamınızı kendiniz yazıp hücreleri seçerek hücrenin sağalt köşesine çift tıklarsanız yine otomatik olarak doldurur.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
Yok tam olarak oyle degıl. Hücrenin köşesinden tutup surukleyerek 1,2,3 diye gidiyorum. Fakat sorun 6 hanelilere kadar gitmem gerekiyor. Yani bir sure sonra rakamlar cogalıyor ve manuel olarak yapmak bir hayli zorlasıyor. Tam olarak sorun bu. Yani yukarıdada yazdıgım gıbı başlangıc noktası olarak 001 versem oda bana 999 a kadar olan sayıları otomatık olarak sıralarmı ? bu tip bir formul varmıdır sormak istedigim bu.

Teşekkür ederim...

Düzeltme : =A1+1 Komutu ıle almak ıstedıgım sonuca bır adım daha yaklastım fakat bu seferde 001-002-003 olarak degılde 1-2-3 olarak gidiyor. Fakat benım basında "0" a da ıhtıyacım var. Bu sekılde soruyu duzeltmem daha ıyı olacak sanırım. bu sekılde alabılme ıhtımalım varmı acaba ?

Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Formül ile yaptığınızın biçiminin değişmesi için;

A sütunun fare ile işaretleyin daha sonra sağ click Hücre Biçimlendirme / İsteğe uyarlanmışta Tür bölümüne,

000

yazın.

Makroyla yapmak isterseniz. Aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz.

A1 e başlangıç sayısını B1 hücresine bitiş sayısını yazarak kodları çalıştırınız..

Kod:
Sub Doldur()
    Range("A2:A65536").ClearContents
    Range("A1:A" & [B1]).DataSeries Rowcol:=xlColumns, Type:=xlLinear, _
    Date:=xlDay, Step:=1, Trend:=False
    Range("A1:A" & [B1]).NumberFormat = "000"
End Sub
.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
İşte aradığım cevap :) Cok teşekkür ederim beni buyuk bir zahmetten kurtardınız.

İyi günler dilerim

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
Range("A1:A" & [B1]).DataSeries Rowcol:=xlColumns, Type:=xlLinear, _
Date:=xlDay, Step:=1, Trend:=False

bu bölümde hata veriyor üstadım bi kntrol edebilmen mümkün müdür?

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
A1'e " 1 " B1'e 9999 yaptığım zaman çalışıyor.. fakat 99999999 (8 adet dokuz) koyduğumda aşağıdaki hatayı veriyor.. nedendir acaba?

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
Excelde toplam 65536 adet satır var. Toplam 5 basamak. Siz 8 haneli sayılardan bahsediyorsunuz. Dolayısıyla 65536. satırdan sonra sayıları ekeleyecek satır bulamadığından hata veriyor.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
çok teşekkür ederim üstadım