Excel Skladan sayı bularak hücreye sayıyı atma

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba;

C8 hücresine verilen rakam aldığınız notlara göre değişebiliyot bu yüzden yandaki skala ile
karşılığı not bulunuyor.Örneğin C8 hücresinde 87,5 değilde 93 yazmış olsa idi Aldığı notun karşılığını C9 hücresine
atan bir formüle ihtiyacım var.

Örnek Eğer C8 91,2 olsa idi formulün C9 kısmına otomatik olarak 100 yazması gerekir gibi.Bu şekilde skala ile uyarlanabilcek
bir formul yapabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Doğru anladıysam eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
Selam dostlar.Gerçekten harikasınız.Cevap veren arkadaşımada çok teşekkür ederim.
ama 100 karşılığı 130 vermesi gerekirken 124 veriyor.
98 ila 99,9 arası 124 vermesi lazım iken 118 veriyor.
96 ila 97,9 arası 118 vermesi lazım iken 112 veriyor.

Ama çok yaklaşmışsın sürep valla.Emeğine sağlık.Ancak düzeltme yapılabiliyormu.Fazla anlamadığım için bi değişiklik yapamdım dostum.Tekrar saol.

Excel Vers. ve Dili
2003
Gerçekten süper çalışma ben bu kadar hızlı cevap beklemiyordum aslında.Çok teşekkür ediyorum Buradaki bütün hocalarıma.

Düşünüyorumda karşılık beklemeden yardım platformu her zaman + repi haketmezmi.

Çok çok teşekkür ederim.

Son bi sorum olucak aynı skalayı ben iş hayatım boyunca kullanıcam bu yaptığımız.99,5 olunca 100 e tamamlanıp 130 yapmıyor.124 te kalıyor.

Bir önceki yaptığınız zaten benim için uygun olan dosya idi.Benim yöneticim 99,5 ten sonra kendisini 100 yapandan yapmamı istedi ama ben bu siteyi önerdim.Acaba size zahmet olmıyacak ise kendisini tamamlayan halini son olarak gönderebilme olanağınız olurmu?

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Son isteğinizi anlayamadım?
Ortalama aldığınız C8 hücre değerini yuvarlamak mı istiyorsunuz?
Bu tüm bulunan değerler için mi olacak? yoksa sadece 99,5 üzeri için mi?
C8 değerini tamsayı olarak mı istiyorsunuz?
Açıklarsanız düzenleme yapılabilir.

Excel Vers. ve Dili
2003
Selam muygun sana teşekkür açtım valla bu dosya işime çok yaradı.Yani amlatak istediğim şu ;

Mesela şaun normalde 95,5 olan bir rakam otomatik 96 ya yuvarlıyo ya doğru olan bu.Ama dosyadaki formul onu 96 olarak görmüyor.Yani 95,6 96 olarak atıyor fakat 96 rakmının karşılığı skalada 118 iken 95 rakamının karşılığı olan 112 atıyor.Yani bütün hepsinde yuvarlama yapıp karşılığı değerei vermiyi süre olur.

Yani son durum olarak bütün c8 in yuvarlama yapması ve yaptığı yuvarlamaya karşılık geleni skaladan bulması.

Biliyorum çok fazla şey istiyorum ama yardımın için teşekkür ederim.saol

Excel Vers. ve Dili
2003
İşte olay bu :))))
Ne kadar teşekkür etsem azdır.Dosyanın adını muygun koyup 130 kişil ekibe gönderiyorum şuan çok saol muygun.Ellerin dert görmesin:)