excel sütun girdilerini neden tamamlamiyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007- Türkce
merhaba

C sütununa malzeme girisi yaparak asagiya dogru geliyorum. 2311.satira kadar malzemelerin bas harflerini veya ikinci harfini yazdiktan sonra excel metnin diger kismini tamamliyordu. 2312.satirdan sonra bu özellik islemez oldu. Ayrica 2341.satirdan itibaren yazi büyüklügü 10 dan 9 a düstü ve hata verdi. ayni sorun sayfa 2 de 238. satirdan itibaren var. sayfa 1 e yazdigim kullanilan malzeme sayfa 2 den otomatik düsüyor. excel neden sütun girdilerimi tamamlamiyor. tesekkür ederim.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
otomatik tamamlama için komşu hücrelerden birinin dolu olması lazım

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007- Türkce
merhaba

Sn Uzmanamele bey anlamadim. biraz aciklarmisiniz. dosyaya bakma imkaniniz olursa sevinirim. komsu hücreleri dolu zannedersem. zannedersem diyorum cünkü tam anlamadim demek istediginizi.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
B sütununda otomatik tamamlama yapabilmesi için, b1:b10 a kadar aralıksız verileriniz varsa b12 de otomatik tamamlama yapmayabilir.
bunun için a11,b11,c11 hücrelerinden birinin dolu olması lazım. komşu hücrelerden enaz biri dolu değilse otomatik tamamlama yapmaz.

bunu bir elektrik devresi gibi düşünün. otomatik tamamlama yapılmak istenen sütunda sizin yazdığınız bir hücrenin liste ile birşekilde temas etmesi lazım. elektrik akımının tamamlanabilmesi için bir yol gibi düşünün. kesinti varsa akım ilerlemez. aynı mantık.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007- Türkce
ben yazarken siz cevap yazmizsiniz. bugün cok hizlisiniz. dosyaya bakabilirmisiniz acaba. dediginiz sartlar zaten var. ama genede tamamlamiyor.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
dosyanızda tamamlama sorunu yok.
yazı boyutunun nasıl değiştiğini bilmiyorum. sizin makinede varsayılan boyut 9 olabilir ve başlangıçta belli bir alanın yazı boyutunu 10 olarak değiştirmiş olabilirsiniz.
tüm sayfada aynı tazı tipi ve boyut istiyorsanız; 0:0 tüm satır ve sütun başlığını seçin, yazı boyutuna 10 yazın ve enter.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007- Türkce
Sn. Uzmanamele bey tesekkür ederim. tamamlama oluyor söylediginiz gibi. hata olayi da hücredeki sayi metin olarak bicimlendirilmis. hata denetiminden bunu da düzelttim. ama hala 2000 küsür satirdan sonra nasil metin olarak bicimlendi hala anlamadim. sorun cözüldü anlayacaginiz. saglicakla kalin.