Excel tablo Karşılaştırma - Farklı olanları bulma

Excel Vers. ve Dili
2016 Eng
Merhaba Arkadaşlar,
Güncel Kayıtlar ve Varolan kayıtlar olmak üzere 2 sütun mevcut.Bunlar ürün kodları Güncel kayıtlar belirli aralıklarla güncelleniyor ve bir listeye aktarılıyor. Listeye her ay 100 adet ürün ekleniyor. Fakat bu ürünlerin bazıları bizdeki varolan listede daha önceden zaten mevcut olabiliyor.

Bu nedenle yeni aldığımız listenin içinden zaten bizde olan ürünlerin listeden ayrılıp, bizde hiç olmayanların listeye eklenmesi için olanları çıkartıp listeye hiç eklemediğimiz ürünleri ayırarak sadece onları listeye ekleyip zamandan tasarruf etmek. Yani bu sayede daha önce bu ürünü eklemişmiydim eklememişmiydin sıkıntısını ortadan kaldırmak.

Örneğin; Varolan listemizde 219 ürün var. Yeni aldığımız listede 269 ürün var. Bu demektir ki aslında listeye yeni eklenen 50 ürün var. Yapmaya çalıştığım şey bu iki tablo karşılaştırılarak hangi 50 ürünün eski listede olmadığını bulmaya çalışmak.

İlgili dosya ektedir. Yardımlarınızı Rica ediyorum. Emeği geçen ve fikrini paylaşanlara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Merhaba Arkadaşlar,
Güncel Kayıtlar ve Varolan kayıtlar olmak üzere 2 sütun mevcut.Bunlar ürün kodları Güncel kayıtlar belirli aralıklarla güncelleniyor ve bir listeye aktarılıyor. Listeye her ay 100 adet ürün ekleniyor. Fakat bu ürünlerin bazıları bizdeki varolan listede daha önceden zaten mevcut olabiliyor.

Bu nedenle yeni aldığımız listenin içinden zaten bizde olan ürünlerin listeden ayrılıp, bizde hiç olmayanların listeye eklenmesi için olanları çıkartıp listeye hiç eklemediğimiz ürünleri ayırarak sadece onları listeye ekleyip zamandan tasarruf etmek. Yani bu sayede daha önce bu ürünü eklemişmiydim eklememişmiydin sıkıntısını ortadan kaldırmak.

Örneğin; Varolan listemizde 219 ürün var. Yeni aldığımız listede 269 ürün var. Bu demektir ki aslında listeye yeni eklenen 50 ürün var. Yapmaya çalıştığım şey bu iki tablo karşılaştırılarak hangi 50 ürünün eski listede olmadığını bulmaya çalışmak.

İlgili dosya ektedir. Yardımlarınızı Rica ediyorum. Emeği geçen ve fikrini paylaşanlara şimdiden teşekkür ederim.
merhaba
eki inceler misiniz
D1 hücresindeki formülü silmeyiniz
C sütunundaki formüller dizi formülüdür.
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
formüllerde 1000 satır baz alınmıştır.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Excel de iki tablonun karşılaştırılması

Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı günler ;

Benim sıkıntım elimde 2 ayrı excel var. makbuz no kısmını baz alıp düşeyara formülü ile aratıyorum #yok hatası veriyor. Ancak Ctrl+f yapınca normal bir şekilde buluyor.1 nci excel 500-650 satır diğer excel 700 satır civarı.Diğer Forumlarda ve siteniz de konu ile alakalı onca çözümü de uyguladım ( makro hariç) hiç biri sonuç vermedi.
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme: