Excel Tablosunda İki Hücreli Formül Kullanma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2007 Türkçe
Yapılan Excel Tablosunun A Sütununda bir metin var (Kasa ve Mahsup adı taşıyan) Diğer sütunda ise ytl bazında rakaamlar var. Ben tablonun sonunda genel toplam alırken aynı zamanda tablonun A Sütununda bulunan Kasa ve Mahsup metinlerininde ayrı ayrı toplamını almak istiyorum ve bunlar tabloda karışık halde bulunuyor. Ne yapmam gerekiyor. Teşekkürler

Örnek Sütun A Sütun B
Mahsup 500 ytl
Kasa 1000 ytl
Mahsup 150 ytl

toplam 2000 ytl
kasa top ?
mahsup top ?

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Örnek dosyayı inceleyiniz..

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Rica ederim.

İyi çalışmalar..

Excel Vers. ve Dili
Pardon ben bu formülü daha önce yaptığım matrah + kdv= genel toplam formülüne ayrı ayrı uyguladım. Doğru sonuç ta verdi ancak hatalı formül diye köşede yeşil bi renk belirdi. Yoksay dedim . Acaba ilerde bi problem yaratır mı? Teşekkürler...

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Örnek dosyanızı görmeden birşey söylemem zor. Fakat formül doğru sonucu veriyorsa problem olacağını sanmıyorum..
Örnek dosyanızı eklerseniz daha kesin birşey söyleyebilirim..

Excel Vers. ve Dili
Bu tabloya Nisan ayında başladım. Eksik gördüğünüz bir yer varsa önerilerinize açığım. Bir de aylar durum raporu var. Doğru sonucu verirmi kontrol ederseniz sevinirim. Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Birde ben tabloda her ay ortalama 150 satır ayırıp toplam aldım. Boş satır ayırmadan toplam alıp veri girişi oldukça satır ekle yaparsam formüllerde bir bozulma olur mu? Eğer bir bozulma olmazsa en son tablodaki aylar durum raporu , her ayın sonunda oluşan toplamlara göre kendini düzenler mi , yoksa bozulur mu merak ettim?