DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Hayır ben dolgu yapmak istediğim satırları belirtmek için altı çizili yaptım. Amacım sırayla sarı ve beyaz şeklinde satırları olan bir tablo yapmak.eğer bir verinin altı çiziliyse bu verideki harflerin tamamının mı altı çizili?
Hayır. sayılar alt alta kelimelerde yanlarında, aynı sayıların satırları aynı renkte olacak şekilde yapmak istiyordum, sarı beyaz sarı beyaz şeklinde renkli tablo.Sayılar ve harfler aynı hücrede mi yoksa sayılar bir sütunda, isimler diğer sütunda mı?
Sayılar farklı hücrelerde, kelimeler yanlarındaki hücrelerde,Benim anladığım sayılar çift ise o satır sarı olacak. Ancak bunun için sayının aynı hücrede mi farklı hücrede mi olduğunun bilinmesi gerekiyor. Bilinirse koşullu biçimlendirme ile yapılabilir.
Kusura Bakmayın lütfen yoğunluktan biraz gri dönüşte geciktim, teşekkür ederim geri dönüşler için, sayının çiftmi tekmi olduğunun önemi olmadan satırlar otomatik bir şekilde sarı beyaz şeklinde boyamak istiyorum,Dikkat ederseniz sadece çift sayıların altı çizili. Konu sahibi meşgul sanıyorum, müsait olduğunda merakımızı giderecektir .
=EĞER(A2=A1;C1;EĞER(C1=1;2;1))
=$C2=1
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("A2:B" & Rows.Count)) Is Nothing Then Exit Sub
son = WorksheetFunction.Max(3, Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1, Target.Row)
[A2:B2].Interior.Color = vbYellow
For i = 3 To son
If Cells(i, "A") <> Cells(i - 1, "A") Then
If Cells(i - 1, "A").Interior.Color = vbYellow Then
Range("A" & i & ":B" & i).Interior.Color = xlNone
Else
Range("A" & i & ":B" & i).Interior.Color = vbYellow
End If
Else
Range("A" & i & ":B" & i).Interior.Color = Range("A" & i - 1 & ":B" & i - 1).Interior.Color
End If
Next
End Sub
Üstadım çok teşekkür ederim, formüllü olanı işimi gördü, Kodlusunuda deneyip geri dönüş yapacağım.Eğer bu işlemin sayfada A ve B sütununa veri girdiğinizde makro aracılığıyla yapılmasını isterseniz aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne yapıştırıp deneyin:
PHP:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) If Intersect(Target, Range("A2:B" & Rows.Count)) Is Nothing Then Exit Sub son = WorksheetFunction.Max(3, Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1, Target.Row) [A2:B2].Interior.Color = vbYellow For i = 3 To son If Cells(i, "A") <> Cells(i - 1, "A") Then If Cells(i - 1, "A").Interior.Color = vbYellow Then Range("A" & i & ":B" & i).Interior.Color = xlNone Else Range("A" & i & ":B" & i).Interior.Color = vbYellow End If Else Range("A" & i & ":B" & i).Interior.Color = Range("A" & i - 1 & ":B" & i - 1).Interior.Color End If Next End Sub
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("A2:B" & Rows.Count)) Is Nothing Then Exit Sub
a = Target.Row
If Cells(a, "A") <> Cells(a - 1, "A") Then
If Cells(a - 1, "A").Interior.Color = vbYellow Then
Range("A" & a & ":B" & a).Interior.Color = xlNone
Else
Range("A" & a & ":B" & a).Interior.Color = vbYellow
End If
Else
Range("A" & a & ":B" & a).Interior.Color = Range("A" & a - 1 & ":B" & a - 1).Interior.Color
End If
End Sub
Bu kodda çalışmaktadır. Teşekkür ederim Yusuf Bey,Eğer verileriniz çoksa kodlu olan kasma yapabilir, uzun sürebilir. Çünkü her seferinde tüm hücreleri baştan kontrol edip işlemi uygular.
Eğer tablonuzda sürekli aşağı doğru veri girişi olacaksa, üst kısım sabit kalacaksa, yani önceki veriler kontrol edilmeyecekse aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz:
PHP:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) If Intersect(Target, Range("A2:B" & Rows.Count)) Is Nothing Then Exit Sub a = Target.Row If Cells(a, "A") <> Cells(a - 1, "A") Then If Cells(a - 1, "A").Interior.Color = vbYellow Then Range("A" & a & ":B" & a).Interior.Color = xlNone Else Range("A" & a & ":B" & a).Interior.Color = vbYellow End If Else Range("A" & a & ":B" & a).Interior.Color = Range("A" & a - 1 & ":B" & a - 1).Interior.Color End If End Sub