Excel üzerinde kaydırma yaptırmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Selamlar,

Ben Excel sayfamın üzerine bir harita çizimi yapıştırdım. Bu harita üzerinde mause ile gezinirken mause işaretlicisinin el ikonu halinde serbest kaydırma yaptırmak mümkünmüdür? Bir AutoCat çizim alnında olduğu gibi...

Saygılarımla

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Fikir verme açısından, ekli dosyayı inceleyiniz. Sayfa üzerindeki butonlarla şeklin hareketlerini gözlemleyiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Sayın Seyit Tiken

Gösterdiğiniz destek için çok teşekkür ederim.İşiniz rast gitsin.
Bu harita ile ilgi bir konu daha var. AutoShape çizim nesnelerinin, örneğin "Oval 185" ya da AutoShape 12 gibi yaratılan nesneye göre numara ve isim almakta. Bu isimlere makro atayabilirmiyiz? Misal olarak Kare bir AutoShape yaratıp üzerine tıklandığında A:A sütunundaki adları kutu içine yazdırabilirmiyiz? (Add Text özelliği)

Aşağıdaki kodu çalıştım ama içine yazdıramadım. Aslına bakarsak kutunun hemen yanına yazdırmak çok daha iyi olur ama nasıl?

Saygılarımla

AutoShape 1_Click

Selection.Characters.Text = "mehmet" & Chr(10) & ""
With Selection.Characters(Start:=1, Length:=7).Font
.Name = "Arial"
.FontStyle = "Normal"
.Size = 10
.Strikethrough = False
.Superscript = False
.Subscript = False
.OutlineFont = False
.Shadow = False
.Underline = xlUnderlineStyleNone
.ColorIndex = xlAutomatic
End With
Range("M24").Select
End Sub

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Bilmiyorum soruyu doğru mu anladım yanlış mı? Dosyayı incelemenizde fayda var. A sütununa veri girerek yandaki dikdörtgen şeklini gözlemleyin.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Sayın Seyit Tiken,
Merhaba.

Tam olarak anlatamamışımdır ben. Şöyle yapalım ben bir dosya ekledim. Amacım herhangibir hedef Hücreye girilen değerleri, çizim nesnesi içinde ya da yakın bir kenarında yazdırmak (aktarmak) burada referans çizim nesnesi olabilir. Koordinat çok pratik olmayacağını düşündüm. Kutu içine değilde kenarına yazdırmak (aktarmak) daha önemli benim için. Ama nasıl kodlayacağız. Sizin ekte örneğiniz bir Picture nesnesi. Hücreden aynı hizadan bu nesneye aktarma yapılıyor ama makrolu değil. Benim bunu daha önce gönderdiğim şekli yakın çözümlemem gerekli. Bilmiyorum anlatamadım gene ama siz gene de bir bakarsanız sevinirim. Ben 3 saat sonra foruma dönebileceğim
İyi çalışmalar

Saygılarımla

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Kırmızı okla gösterilen dikdörtgenin durumuna bakın. Açıklamalarınızdan böyle anladım.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Sayın Seyit Tiken

Desteğiniz için çok teşekkür ediyorum.
İyi çalışmalar