Excel Vba arayüz oluşturmak

Excel Vers. ve Dili
365 ev
İyi akşamlar arkadaşlar bir derdim var yazdığım kodları butonlara atadım ve bu butonlar şuan excel sayfası üzerinde bulunuyor direkt olarak. Fakat program daha büyük kapasiteli hale geldiğinde bu butonlar hücrelerin üstüne geldiği için kullanıcıyı rahatsız etmekte ve kullanım alanını daraltmakta , çözüm olarak ilk başta tüm algoritmanın hücre kullanımlarını sağa doğru ötelemeyi denedim fakat algoritmadaki bazı noktalarda tıkandı ve sonuç olarak bunu başaramadım , aklıma gelen diğer bir çözüm ise excel sayfası açıldığında her sayfa üzerinde aynı şekilde olacak biçimde bir user form koymak , ve kodların bağlı olduğu butonları bu sayfanın içine aktarmak ne kadar mümkün acaba
yardımcı olursanız sevinirim çok yormaya başladı artık , kendisi benim tez ödevim olur hocaya beğendiremiyoruz bir türlü

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Bunun için bir sadece bir UserForm kullanabilirsiniz. Hazırlayacağınız formun üzerine sayfadaki butonlarınız kadar buton ekleyin ve kodları bu butonlara tanımlayın.

Sonrasında sayfalarınıza sadece formu ekrana çağıracak bir adet buton eklemeniz yeterli olacaktır. Ya da hiç buton kullanmadan formu F12 gibi tuşlara tanılayarak çağırabilirsiniz. Böylece sayfalarda saf tablolarınız olur ve daha verimli alanlar elde etmiş olursunuz.