excel workbook'unu siteden yönetmek

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhabalar

Güzel ve verimli bir forumu oluşturduğunuz için tüm üye ve kurucu arkadaşlardan tek tek teşekkür ediyorum. yeni üye oldum ama 2 günde bir çok şey öğrendim. Benim öğrenmek istediğim mevcut bir excel workbook içnde 5-6 tane sayfası olan ve bilgilerin giriş yapıldığı aynı zamanda makrolar ile yetkili giriş izni verildiği bir çalışmayı bir internet sitesinde kullanıma açma imkanı varmıdır. daha detaylı açıklama gerekirse;

mevcut bir siteye eklenen bağlantı yada vs. yardımı ile excel çalışmasının açılması ve excel kullanıyormuş gibi girişlerin makrolar aracı ile yapılması ve kaydelmesi yapılabilirmi? tüm işlem mevcut server üzerinde yapılacak bunun yapmanın bir yolunu biliyormusunuz?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Bu excel dosyasını, kullanıcının bilgisayarında açabildikten sonra herşey mümkün. Web programcılığını bilmem ama; şöyle bir yol izlenebilir.

1. Kullanıcı web browser'ından kitabı açar ve makroları etkinleştirir.
2. Eğer kullandığınız bir Mysql, Mssql, mdb veyaa herhangi bir veritabanına kayıt yapılabilir, silinebilir, değiştirilebilir veya bilgileri raporlama amacıyla görüntülenebilir.

Bunun için bu dosyaya ADO gibi bağlantılar koyulabilir. herhangi bir uzak bilgisayara; uygun bir bağlantı ile ip no, kullanıcı ve şifre girilerek bağlanılabilir.

Ama kodlarınızdaki ip, kullanıcı adı ve şifrenin güvenliği konusunda tedbirli davranmalısınız.

Kısaca yapılabilir.

Excel Vers. ve Dili
2007
teşekkür ederim

yanıtladığın için teşekkür ederim ama net olarak bunu istemiyordum. birinin bilgisayarından ziyade bir sitenin yüklendiği servera yükleyip ordan gerekli şifrelerle girişinin yapılmasını araştırıyordum. ama birkaç yanıt buldum kendimce bu şekilde açmak hem servere yoğunlaştıcağı gibi hemde bilgi birikimi sonucu excelin kullanılmaz hale gelebilme ihtimalinin olduğunu öğrendim. Bunu daha farklı bir şekilde çözmeyi deniyeceğim. yinede sağol. iyi çalışmalar dilerim.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
aslında benim de yapmak istedigim bu tarz bisi var.

yani excelle hazırladıgım ve fiyat cıkaran bi programı internet ortamına aktarmak..Belli bir sifreyle siteye giren musteriler dokumanın kendisini almadan sadece raporlamasını gorecek.

Bunun icin excel dosyası aktarılabilir mi yoksa bastan dilin degismesi mi gerek?