Excel Yavas Aciliyor..

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003
Günaydin herkese,

Arkadaslar makrolardan ve 5-6 sheetten olusan bir excel dosyam var.Acilirken yavas aciliyor.Dosyami müdürlerimize rutin olarak sunacagim icin bu yavas acilma sorunu gözümde büyüyor.Excel dosyami daha hizli acabilmek icin ne yapmam gerekir?

NOT: Dosya acilisinda yani "WORKBOOK_OPEN" olayinda sadece userformu ac diye bir komutum var.Ama bunu cikartarak da denedim yine de yavas aciliyor.Öyle saniyorum bu makrolarin varligindan kaynaklaniyor.

Bu sorunu nasil asabilirim???

Simdiden tesekkürler..

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Sayfalarda çok fazla formül kullanmanızdan olabilir.
Önce hesaplamayı el ile'ye çevirip sonra dosyayı açarmısınız.
Yine geç açılıyorsa başka sebeblere bakabiliriz.

Excel Vers. ve Dili
Yardimlariniz icin tesekkürler sanirim sizin de belirttiginiz gibi formüllerden kaynaklaniyor. Anlasilan formülleri excelin acilisinda degil de userformun acilisinda hesaplatmam gerekiyor. Peki elle formül hesaplamayi makroya uyarlayabilir miyiz bunun özel bir makro komutu var mi? Ayrica acilista var olan formüllerin otomatik hesaplanmamasi icin hangi ayari degistirmem gerekir?

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,

"...acilista var olan formüllerin otomatik hesaplanmamasi icin hangi ayari degistirmem gerekir?"
Araçlar/Seçenekler/Hesaplama/El ile seçeneğini aktif yapmanız yeterli.

"...elle formül hesaplamayi makroya uyarlayabilir miyiz bunun özel bir makro komutu var mi? "
Calculate komutunu kullanabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
Tesekkürler..