Excel Yüzdelik Dilimlere Ayırma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013- Türkçe
Selam arkadaşlar

Öğrencileri çoktan seçmeli sınav yaptıktan sonra öğrencilerin sınavda sorulara verdiği cevabı yani % kaçlık kısım a demiş, % kaçlık kısım b demiş şeklinde Excel'e dökmek istiyorum lakin bunun için Excel'e hakim değilim. İnternet üzerinden videolara bakıyorum ama kavramlara tam olarak hakim olmadığım için nasıl yapıldığını öğrenemedim.

Resimde de görüldüğü üzere Item (soru) , Key (doğru yanıt) ve Choice Distribution (Öğrencilerin verdiği yanıt dağılımı örnek olarak verilmiş). Bu şekilde bir Excel hazırlamam lazım. Item, Key kısımlarını yazdım lakin bir sütun'un içerisine 2 sütun yerleştirilip Yanıt Dağılımı ve A B C D ve E şeklinde yüzdelik dilimlere ayıramıyorum.

Lütfen nasıl yapıldığı konusunda yardımcı olur musunuz ? Şimdiden teşekkürler.

Excel 2013 kullanıyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013- Türkçe
Teşekkür ederim yorumunuz için.35 öğrencim var ve öğrencilerin misal ilk soruya 10 kişi A 5 kişi B demiş soruya verdikleri cevaplar yüzdelik olarak dağılımını yapmam gerekiyor.

byfika

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili : Ofis 2016 Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13.09.2027
Teşekkür ederim yorumunuz için.35 öğrencim var ve öğrencilerin misal ilk soruya 10 kişi A 5 kişi B demiş soruya verdikleri cevaplar yüzdelik olarak dağılımını yapmam gerekiyor.
Merhabalar, ekteki dosyayı inceleyiniz. 50 öğrenci ve 50 soruya göre hazırladım. Sayfa koruma şifresi ve açıklama sayfada mevcut.
İyi çalışmalar

http://s7.dosya.tc/server5/dsf2qd/OGRENCI_CEVABINA_GORE_yuzde_hesabi.rar.html

Son düzenleme: