Excelde A1 HÜCRESİNE GİRİLEN DEĞER GÖRE B1 HÜCRESİNDE LİSTE OLUŞTURMA,

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Excelde A1 HÜCRESİNE GİRİLEN DEĞER GÖRE B1 HÜCRESİNDE LİSTE OLUŞTURMA, YİNE B1 HÜCRESİNİN ALTINDA ACILAN LİSTEDEN SECİLEN DEĞERE BAĞLI OLARAK C1 DE DE LİSTE OLUŞTURMA İŞİNİ NASIL YAPABİLİRİZ. ÖRNEK İÇİN EXCEL DE BİR ÇALIŞMA YOLLUYORUM. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-11-2020
Formda araştırma yapmış olsaydınız Sn. Yurttaş uzmanın Üç Bağlantılı Veri Doğrulama başlığı altında hazırlamış olduğu ve tam da sizin isteğinize cevap veren çözümden faydalanabilirdiniz.
Ekteki dosyayı incelerseniz ben sizin verilerinizi buraya yapıştırdım.
Kolay gelsin

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Foruma göz attım, hatta o çalışmaların hepsine baktım şimdi sizin gönderdiğiniz çalışmayıda inceledim fakat formülleri anlayamadım, excel veri doğrulamada listeyi seçiyoruz sonrsasında kaynak olarak =liste yazıyoruz bu listeleri nerede nasıl hangi formullarle tanımlıyoruz, onu anlayamadım ve çözemedim yardımcı olur musunuz. Teşekkür ederim ilgi ve alakanız için...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
peki tekrar eden veriler olsaydı ne yapacaktık? sayin yurttas tekrar eden veriler icin de ornekler yapmis ancak aynı urun tekrar ettigi icin acilir listede aynı urunden birden fazla listeleme oluyor.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Sn Bedri Bey ve Sn uzmanamele bağlı veri doğrulama yaparken aşağda verdiğiniz formülleri nasıl çalıştıracaz onu anlamadım... bu formülleri nereye yazacaz, nasıl kurgulayacaz onu anlamadım.

VT =VERİ!$A$2:INDEX(VERİ!$1:$65536;100;COUNTA(VERİ!$1:$1))
SAY=COUNTA(INDEX(VT;;MATCH(GİRİŞ!A2;VERİ!$1:$1;0)))
BÖLGE=VERİ!$A$2:INDEX(VERİ!$A:$A;COUNTA(VERİ!$A:$A))
LİSTE =INDEX(VT;1;MATCH(GİRİŞ!A2;VERİ!$1:$1;0)):INDEX(VT SAY;MATCH(GİRİŞ!A2;VERİ!$1:$1;0))