excel'de ağ'da net send ile mesaj atma

Excel Vers. ve Dili
OFİS XP TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-11-2020
selam arkadaşlar;

bilgisayarların hepsi xp formda araştırdım ve aşağıdaki kodu buldum ama bir türlü göndermeyi başaramadım mesaj gitti gibi görünüyor ama gönderilen bilgisayara bişey gitmiyor neden olabilir.

dos ortamında ise NET SEND ZENON "MESAJ" gönderi yaptığım zaman " ileti diğer adı ağ üzerinde bulunamadı " diye hata mesajı veriyor bu neden olabilir
ayrıca messenger hizmetlerini otomatik yaptım yine olmadı

-------------------------------------------------------
Shell "cmd /C net send " & TextBox1 & " " & TextBox2
-------------------------------------------------------

teşekkürler

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
OFİS XP TÜRKÇE
26-11-2020
Tamam ArkadaŞlar ÇÖzdÜm

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Sn.AKTAY, Tebrikler

de....

Bulduğunuz çözümü, forumdakilerle paylaşmanız mümkün değil galiba ? :)
Bir gün ihtiyacı olan bir zat, bu konuyu incelediğinde sadece "Tamam Arkadaşlar çözdüm" lafını okumasın lütfen...

Excel Vers. ve Dili
OFİS XP TÜRKÇE
26-11-2020
haklısınız sayın fpc özür dilerim tabiki bende bildiklerimi elimden geldiği kadarıyla formda paylaşmak isterim sadece mesenger hizmetlerini otomotik başlat yaptıktan sonra bilgisayarı açıp kapatmak gerekiyordu bunu forma yazmaya gerek duymadığımdan aktarmamıştım ama haklısınız çözümün önemine bakılmaksınız sonuca ulaşana kadar yapılan işlemlerin formda görünmesi herkes için iyi olacaktır. tekrar özür dilerim. iyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Estağfurullah, insan bilginin gerçek kıymetini anca ihtiyacı olduğunda anlıyor. Bu başlığın, bir gün birinin işine yarayabileceğini düşünerek yazmıştım onları ... Sonuçta burayı açık bir kütaphane gibi düşünüyoruz hep.

Ben de nazik cevabınız ve paylaşımız için teşekkür ederim.

Sağlıcakla kalın.