Excelde akıllı kod oluşturma

Excel Vers. ve Dili
2010 ingilizce
Arkadaşlar merhaba. size bir sorum olacak. excelde akıllı kod oluşturmayı planlıyorum yani koddaki herbir rakamın bir anlamı olacak. Soyle ki: ekteki dosyadan ben atolye adı olarak "atolye1" i arm tipi olarak "okul tipi" ve watt değeri olarak "10 watt" seçtiğimde program bana ilgili kodu yani "111" i yazsın. bunu list box lar ile mi yoksa farklı yollarla mı yaparız? ve nasıl yaparız? bu konuda fikri olan var mı?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 ingilizce
Bu çalışmayı da geliştirmeyi düşünüyorum. Atölye adını seçtiğimde diğer kolonda ilgili arm tipi, arm tipini seçtiğimde ilgili watt değeri çıksın isteyecem programdan. Bir sonra ki aşama da ise ben kodu girdiğimde program bana ürün adını söylemesi.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Forumdaki "veri doğrulama" konularını inceleyiniz.

Excel Vers. ve Dili
2010 ingilizce
Birşeyler yapmaya çalıştım. Ama şu konuda takıldım; 2. satırda B D F sütunlarında ilgili seçimi yaptığımda kod ve kod adım çıkıyor, buraya kadar tamam. Ama ben şunu istiyorum şimdi, B sütunundan seçim yaptığımda, yani; atölye1 i seçtiğimde D sütunu seçiminde sadece okul tipi ve benzinlik, atölye2 yi seçtiğimde d sütunu seçiminde sadece ofis arm, yüksek tavan ve asma tavan, atölye3 ü seçtiğimde D sütununda sadece stad proj ve yol proj çıkmasını istiyorum. Nasıl yapabilirim...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 ingilizce
Sorunumu çözdüm. ikinci seçimimin veri doğrulama/ kaynak kısmına şu formülü yazdım; =EĞER($B$2=$B$5;$D$5:$D$6;EĞER($B$2=$B$6;$D$7:$D$9;EĞER($B$2=$B$7;$D$10:$D$11;0)))

Eğer daha geliştirme ihtiyacım olursa burda paylaşmaya devam edeceğim. Şimdilik herkese iyi çalışmalar...