Excelde Alarm

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Ben excelde sesli alarm kurmak istiyorum ne yapmalıyım?
Belli bir hata yapılınca ; mesela bir textbox'a harf yerine sayı girildiğinde devreye girecek bir kod ile makinada yerleşik bir ses çaldırılabilir. Sesli değil görsel derseniz zaten hata durumunda uyarı bir çok çalışmada yapılıyor.

Sizin neyi kasdettiğiniz ise www.filebig.net gibi bir dış servera ekleyeceğiniz ve linkini soruda vereceğiniz bir çalışma ile sorunuza yükleyeceğiniz açıklama ile daha net anlaşılabilir.

Excel Vers. ve Dili
türkçe ve ingilizce
Belli bir hata yapılınca ; mesela bir textbox'a harf yerine sayı girildiğinde devreye girecek bir kod ile makinada yerleşik bir ses çaldırılabilir. Sesli değil görsel derseniz zaten hata durumunda uyarı bir çok çalışmada yapılıyor.

Sizin neyi kasdettiğiniz ise www.filebig.net gibi bir dış servera ekleyeceğiniz ve linkini soruda vereceğiniz bir çalışma ile sorunuza yükleyeceğiniz açıklama ile daha net anlaşılabilir.
Şimdi ben excel tablom var internetten sürekli güncellenen mesela şu anki değeri 3.50 ben 4.01 olunca bana sesli bildirim versin istiyorum.

askm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2010-2016
En kolay yoldan hücrenin change olayına bip sesi ekletirsiniz.

askm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2010-2016
Örneğin A1 hücresi değiştiğinde Beep sesi vermesi için kod;
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("A1")) Is Nothing Then Exit Sub
Beep
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 türkçe
Merhaba bu beep işlemini change işleminde 30 sn sonra çalıştırabilirmiyiz. Banada lazım bu kod. :)

Hali hazırda change olayı var benim makromda başka işlemler yapıyor. Bu işlemlerden 30 sn sonea beep dese süper olucak. Ama ben bişey yapmadan beep diyecek şekilde.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Sayfanızın kod bölümüne aşağıdaki kodu uygulayın.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, Range("A1")) Is Nothing Then Exit Sub
    Application.OnTime Now + TimeValue("00:00:05"), "Uyari"
End Sub
Boş bir modüle aşağıdaki kodu uygulayın.

Kod:
Sub Uyari()
    Beep
End Sub
Sonra A1 hücresine bir şeyler yazıp deneyin. Süre olarak 5 saniyeye ayarladım. Siz kendinize göre revize edersiniz.

Excel Vers. ve Dili
türkçe ve ingilizce
İyi günler ben excel de bir hücreye alarm kurmak istiyorum nasıl yapabilirim örneğin hücre değeri 2 olunca alarm çalsın. Makro falan diyorlar ama pek anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Aynı konu için farklı başlıklar açmayınız. Açtığınız ilk başlık sonuçlanana kadar devam edebilirsiniz.

Çözüm önerilerini deneyin. Sonuç alamazsanız bildirin.