excelde bir kolondaki degerleri gruplamak.

Arkadaşlar şöyle bir şey mümkün mü?
A kolonunda saatler mevcut b kolonundada araç plakaları,c kolonunda şöför isimleri ...vb gidiyor.
Benim yapmak istediğim şey şu.a kolonundaki saatleriş gruplamak istiyorum örneğin sabah saat 8 -9,9-10,10-12 grupları arasında giren araçların sayısı,yine bu gruplar itibari ile çıkan araçların sayıları ...diye gidiyor belli bir kolondaki degerleri gruplamak ve bu gruba denk gelenleri giren ve çıkan olarak saydırıp bir tabloya özet olarak yazdırmak.pivot yapmaya çalıştım ancak beceremedim.
yardımlarınızı rica ediyorum.

teşekür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Tr
Örnek bir dosya gönderirseniz bakalım..

bir ornek dosya ekte ancak ilk kolondaki operatör isimlerini gerçeklerinin yerine numara verdim.dosyadada ne yapmak istediğimi yazdım.
teşekür ederim.

arkadaşlar yok mu bir çözüm.gerçekten bu konuda çok sıkıştım.bir yol,çözüm anlamında acil ihtiyacım var.

Excel Vers. ve Dili
office xp pro türkçe
Sayın erdem_ustun,

özet tablo raporları oluştururken öncelikle uyulması gereken kurallar var özellikle tarih saat biçimlendirmeleri datalarınızda çok önem arzetmekle birlikte gördümki saat biçimlendirmeleriniz metin olarak yer almış bulunmaktadır ilk etapta biçimlendirme olayını çözmeniz lazım bunu tarih saat olarak belirtikten sonra tek tek saat içeren satırlara girip f2 enter yaparak enson girmiş olduğunuz saat biçimlemesini excelin tanımasını sağlıyoruz aksi takdirde bu şekilkde rapor alabilmeniz mümkün gözükmememektedir. fakat tablonuzu access veri tabanı dosyası haline çevirebilirseniz sorgularda özet tablo sorgulamalarında istediğiniz saatler arası rapor alabiliyorsunuz denedim. isterseniz o yöntemide dosya olarak eklerim ama mdb dosyaları genelde çok şişkin oluyor (boyut olarak çok tutuyor)

neyse ben gerekli düzeltmeyi yaptım. saatler arası gruplandırmada belli saatler arası gruplandırma benim kullandığım ofisin özet tablo versiyonunda yok bununla ilgili diğer arkadaşlarda sanırım bir şeyler söyleyeceklerdir.

Saygılar sevgiler
çalışmalarınızda başarılar dilerim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.lar..
Syn. Abdi Bey'in tespitleri doğru. Datalarınız mukayeseye uygun değil.
Yaklaşık 8000 adet verinin 6 mukayese ile süzülmesi için gereken kodlar dosyayı ve çalışmasını oldukça yavaşlatacaktır.
Önerim bunun makro ile çözülmesi (vba konusunda bilgim yeterli değil)
ama işlevlerle de çözülemez değil.
Özet tablo bire bir eşleştirmelerde sonuç verir. ama '<=' yada '>=' için ilave sütun hazırlamanız gerekir.
Ayrıca her değişik saat aralığı içinde ilave sütun gerekir.
Umarım bunu vba ile çözmek isteyen bir arkadaş çıkar.
Saygılar...
Not: Atac boyutunu aştığı için sondaki verilerinizden bir kısmını silmek zorunda kaldım.

abdi' Alıntı:
Sayın erdem_ustun,

özet tablo raporları oluştururken öncelikle uyulması gereken kurallar var özellikle tarih saat biçimlendirmeleri datalarınızda çok önem arzetmekle birlikte gördümki saat biçimlendirmeleriniz metin olarak yer almış bulunmaktadır ilk etapta biçimlendirme olayını çözmeniz lazım bunu tarih saat olarak belirtikten sonra tek tek saat içeren satırlara girip f2 enter yaparak enson girmiş olduğunuz saat biçimlemesini excelin tanımasını sağlıyoruz aksi takdirde bu şekilkde rapor alabilmeniz mümkün gözükmememektedir. fakat tablonuzu access veri tabanı dosyası haline çevirebilirseniz sorgularda özet tablo sorgulamalarında istediğiniz saatler arası rapor alabiliyorsunuz denedim. isterseniz o yöntemide dosya olarak eklerim ama mdb dosyaları genelde çok şişkin oluyor (boyut olarak çok tutuyor)

neyse ben gerekli düzeltmeyi yaptım. saatler arası gruplandırmada belli saatler arası gruplandırma benim kullandığım ofisin özet tablo versiyonunda yok bununla ilgili diğer arkadaşlarda sanırım bir şeyler söyleyeceklerdir.

Saygılar sevgiler
çalışmalarınızda başarılar dilerim.
satyın abdi bey gerçekten teşekür ederim.dosya içeriğindeki formatlar konusunda haklısınız onları halledebilirim sorun değil. mdb olarak olabileceğini söylemişsiniz mümkünse sayıları az olmak kaydıyla(şişmesini önlemek için ) örnek bir dosya yapabilirmisniz rica etsem.
önemli olan saatlerin gruplanması ve birden çok kriterle değerlendirilmesi olayı.
çok teşekür ederim sayın abdi bey

Arkadaşlar bu konuda çok araştırmama ragmen bir çözüm yolu bulamadım.biraz ilginizi bekliyorum.

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
Sn erdem ustun;
Neredeyse bütün kriterleri gözününe almasını sağlayabildim fakat,
saati "şununla bunun arasında" olarak formüle ekleyemedim.
Burada tarih formatını sayıya dönüştürüp 10/04/2006'nın karşılığını buldum ve o rakamı yazdım.
Diğer tarihler için hepsinin karşılığını bulup formülü ona göre düzenlemek gerekiyor.
Ancak şu saat işi :agla:

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
Doğru oldumu bilmiyorum.
Bir inceleyin, elimden bu kadar gelir zaten, olmadı derseniz daha fazlası hakkında yeterli bilgim yok.
Saat de epey geç oldu artık kafam da karışıyor, yapacaklarımı planlayamaz oldum..

Excel Vers. ve Dili
TR
Erdem bey iyi akşamlar
gruplandırmayı çözebildiniz mi acaba
bu konuda yardımcı olabilr misiniz aynı şekilde bir gruplandırma yapmaya çalışıyorum