Excelde bulamadıgım 1 kod var lutfen yardim

Excel Vers. ve Dili
ingilizce 2003 excell
merhabalar benim donem projemi bitirmem için bir kod var onu bulamadım demek istedigim 1.sheet stock C1 sütununu 2.sheete aynı sisimli stock C1sütununa bagladım. yapmak istedigim sheet1de deger sıfır girdigimde 2.ci sheeteki komple C1 ve hizasında bulunan 1 serisi sütnunu silmesini istiyorum eger yardim ederseniz sevinirim donem projem saygilarla...

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Örnek bir dosya ekleyebilirmisiniz.

Excel Vers. ve Dili
ingilizce 2003 excell
BEn suan kendi soyamı ekledim. sheet 1 deki stok sayısı 0 oldugu zaman sheet3 teki product sayısı 0 olarak bagladım fakat hocanın benden istedigi sheet1deki stoku sıfır yaptıgımda sheet 3 tek stokun bulundugu tum satırın silinmesini istiyor daha sonra stoku yine 0dan farklı deger verdigimde o satırın yeniden olusmasını istiyor benim b dersim acılmadıgı için direk proje teslim ondan dolayı cok zorlandım eger yardimci olabilirsen cok sevinirim. saygılarla

Ekli dosyalar

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Merhaba

Ek dosyayı inceleyiniz...
Sadece Sheet3 teki sarı renkli hücrede istediğiniz yapılmıştır. Diğer satırlar için formülleri ona göre düzenleyiniz..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
ingilizce 2003 excell
Sayın Ayhan Ercan ilgilendigin için cok tesekkurler tam hocanın istedigi gibi olmus. sana birşey daha soracam simdi orda siliniyor. o satırı silinince hangi formul eklersem acaba gorunmez olur 0 degeri aldıgı zaman. tekrar tesekkur ederim saygılarla.

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Sayın Ayhan Ercan ilgilendigin için cok tesekkurler tam hocanın istedigi gibi olmus. sana birşey daha soracam simdi orda siliniyor. o satırı silinince hangi formul eklersem acaba gorunmez olur 0 degeri aldıgı zaman. tekrar tesekkur ederim saygılarla.
Sorunuzdan hiç birşey anlayamadım.....

Excel Vers. ve Dili
ingilizce 2003 excell
yani demek istedigim o sarılı alanın aynı zamanda 0 degeri girdigimizde hersey sıfırlanıyor ya birde o bolgenin satır olarak silinip orda bosluk olmaması lazım. asagı satırın yukarı cıkıp o satırı gostermemesi gerekior

Excel Vers. ve Dili
ingilizce 2003 excell
bu arada cok ozurdilerim ozeldende mesaj attim benim biraz turkcem cok iyi deil. cumleleri cok anlasilir kullanamıyorum

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Tekrar Merhaba Sayın masta

Formul ile satır gizleniyormu bilmiyorum. Ancak VB kodu ile bu istediğin çözülebilir.
Bunun içinde makrolarla çalışman gerekecektir.
Makrolu çözüm istermisiniz?

Excel Vers. ve Dili
ingilizce 2003 excell
makrolu isterim fakat ben nasıl yapılır bilmiyorum eğer seni zorlamayacaksa onu da yapma durumun var mı acaba

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
makrolu isterim fakat ben nasıl yapılır bilmiyorum eğer seni zorlamayacaksa onu da yapma durumun var mı acaba
Merhaba,

Ek dosyayı inceleyin..

Öncelikle Makro Güvenlik Düzeyinin "Orta" durumuna getir.
Office programın ingilizcemi türkçemi bilmiyorum.
Türkçe için;

Araçlar > Makro > Güvenlik > "Orta"

Bunlardan sonra dosya açılırken gelen uyarıya "Makroları Etkinleştir"
deyin.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("E2:E5")) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Value = 0 Then
Sheets("Sheet3").Cells(Target.Row + 14, "F").Rows.Hidden = True
ElseIf Target.Value <> 0 Then
Sheets("Sheet3").Cells(Target.Row + 14, "F").Rows.Hidden = False
End If
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
ingilizce 2003 excell
Merhaba,

Ek dosyayı inceleyin..

Öncelikle Makro Güvenlik Düzeyinin "Orta" durumuna getir.
Office programın ingilizcemi türkçemi bilmiyorum.
Türkçe için;

Araçlar > Makro > Güvenlik > "Orta"

Bunlardan sonra dosya açılırken gelen uyarıya "Makroları Etkinleştir"
deyin.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("E2:E5")) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Value = 0 Then
Sheets("Sheet3").Cells(Target.Row + 14, "F").Rows.Hidden = True
ElseIf Target.Value <> 0 Then
Sheets("Sheet3").Cells(Target.Row + 14, "F").Rows.Hidden = False
End If
End Sub
Oncelike Turkcem cok iyi degil ozurdilerim, anlasilir olmasa kusra bakmayin;
Ozeldende mesaj attim ama bu forumu okuyanlarinda gercekten gormesini isterim, Cunku ben bu dersim acilmadigi icin bu forumu google'dan buldum ve okadar umutsudumki projemi yapmak icin hic tahmin etmezdim bir forumdan bu kadar destek verici bir yardim cikacagini. Sayın Ayhan Ercana cok tesekkur ederim beni tanimamasina ragmen projemle cok yakindan ilgilendi hatta kod yazmayi bilmedigim icin yine tesekkur ederim bana dosya icinde uygulayip yolladi. Umarim Ayhan ilerdede sana yardim edebilecegim programlama dillerinden bir konun olursa yardimci olurum cok tesekkur ederim. saygilarla

MERT TAYAZ

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Oncelike Turkcem cok iyi degil ozurdilerim, anlasilir olmasa kusra bakmayin;
Ozeldende mesaj attim ama bu forumu okuyanlarinda gercekten gormesini isterim, Cunku ben bu dersim acilmadigi icin bu forumu google'dan buldum ve okadar umutsudumki projemi yapmak icin hic tahmin etmezdim bir forumdan bu kadar destek verici bir yardim cikacagini. Sayın Ayhan Ercana cok tesekkur ederim beni tanimamasina ragmen projemle cok yakindan ilgilendi hatta kod yazmayi bilmedigim icin yine tesekkur ederim bana dosya icinde uygulayip yolladi. Umarim Ayhan ilerdede sana yardim edebilecegim programlama dillerinden bir konun olursa yardimci olurum cok tesekkur ederim. saygilarla
MERT TAYAZ
Sevgili Mert Tayaz
Bu güzel duygu ve düşüncelerin için bende size teşekkür ederim.
Burası herkesin bilgisini karşılıksız paylaştığı bir platform. Sizlerin belki bilemediği ama bazılarımız için pekte zor olmadığı bu tür işlerde yardım etmekte bizim için mutluluk vericidir.
Macaristana çok selam..
Bizi izlemeye devam edin..... ;-)