Excelde calisma sayfasindan diger sayfaya bildi almak

Excel Vers. ve Dili
2003 turkce
Merhaba arkadaslar

Excel de basit sirket hesabi tutuyorum. yapmak istedigim ayni kitap icinde giderleri yazdigim calisma sayfasina girdigimde harcama seklini nakit yada banka olarak belirtiyorum.banka harcamalarini takip etmek icin birde banka calisma sayfasi actim. Istedigim giderler sayfasina gideri ve hangi banka oldugunu yazdigimda diger actigim ornegin a bankasi ise o bankanin calisma sayfasina giderlere yazdigim tutar otomatik gitsin. Daha once hazir formul edilmis boyle bir excel de calisma yapiyorudum ama bulamiyorum. Acil yardim bekliyorum
tesekkurler

Mustafa MUTLU

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 32 Bit
Dosya eklerseniz
Daha kolay cevap alırsınız..

Excel Vers. ve Dili
2003 turkce
tesekkur ederim
nasil dosya ekleyecegimi bulamadim yardimci olurmusunuz

Mustafa MUTLU

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 32 Bit
Öncelikle :
Bu çalışmalarda Hücre birleştirme kullanmazsanız daha iyi olur.

chase olanları chase sayfasına aktarmak istiyorsunuz
aynı işlem diğerleri içinde olacak doğru mu anladım ?

Doğru diyorsanız :
Bir tuş yardımı ile (Yani Makro İle) yapmamızda sakınca var mı ?.
Formülle alınacaksa Kaç satır veri gireceksiniz
Satır sayınıza göre Formül Dosyanızı ağırlaştırabilir.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 turkce
tavsiyenize uyucam. evet ayni islemmi diger bankalar icin de olacak.
acikcasi hangisi benim icin kolay olacaksa onu tercih ederim bir tus yardimi ile yada formulle. Daha once kullandigim formulle yapilmisti. o yuzden formul diye dusundum. kac satir veri ile sormak istediginiz dogru anladiysam eger. hergun bir kac satir veri girecegim.

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
tavsiyenize uyucam. evet ayni islemmi diger bankalar icin de olacak.
acikcasi hangisi benim icin kolay olacaksa onu tercih ederim bir tus yardimi ile yada formulle. Daha once kullandigim formulle yapilmisti. o yuzden formul diye dusundum. kac satir veri ile sormak istediginiz dogru anladiysam eger. hergun bir kac satir veri girecegim.
merhaba;
eki inceler misiniz?
d sütununda değişiklik yaptığınızda makro aktif olur ve ilgili sayfalara aktarım yapar.
kolay gelsin

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 turkce
cok tesekkur ederim tam istedigim buydu hayatimi kurtardiniz. bir sorum daha olacak, eger yeni bir calisma sayfasi eklersem yeni bir banka icin nasil bu islemi aftif edebilirim.Tekrar tesekkurler yardimlariniz icin.

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
cok tesekkur ederim tam istedigim buydu hayatimi kurtardiniz. bir sorum daha olacak, eger yeni bir calisma sayfasi eklersem yeni bir banka icin nasil bu islemi aftif edebilirim.Tekrar tesekkurler yardimlariniz icin.
Rica ederim işinizi gördü ise ne mutlu bizlere, ilaveler yaptığınızda dosyanızı yine ekleyin ben ya da bir başka forum üyesi mutlaka yardımcı olacak makroyu değiştirecek ya da geliştirecektir. Çalışma işinizi görmediği durumda yeniden iletişime geçin lütfen
iyi çalışmalar diliyorum.

Excel Vers. ve Dili
2003 turkce
yeni giris yapmaya calistim ama sayfada d sutununda alt satirlara bilgi girdigimde ait oldugu sayfaya bilgiyi gondermiyor yapmam gereken bir islem mi var? eger zor olmayacaksa formulle bu islemi nasil yapacagimi anlatirmisiniz. Sanirim benim icin de daha kolay olacak :(

Excel Vers. ve Dili
2003 turkce
her gun bilgi girisi yapmam gerekiyor saatler konusunda sikinti var cunku ben tr de degilim ne yazikki. sizden 7 saat geride oldugumuz icin her zaman ulasamayabilirim. bu yuzden eger formulle yapma sansim varsa yardiminizi bekliyorum. coook tesekkurler.

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
yeni giris yapmaya calistim ama sayfada d sutununda alt satirlara bilgi girdigimde ait oldugu sayfaya bilgiyi gondermiyor yapmam gereken bir islem mi var? eger zor olmayacaksa formulle bu islemi nasil yapacagimi anlatirmisiniz. Sanirim benim icin de daha kolay olacak :(
dosya ekinde dosyayı güncelledim. bu haliyle bakabilirmisiniz?

Excel Vers. ve Dili
2003 turkce
onceki gonderdiginiz dosya ekinden bahsediyorsaniz denedim ama olmadi malesef

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
birinci sayfada bir buton göreceksiniz. kayıtlarınızı girip butona bastığınızda aktarımları yapar. ya da en azından bende yapıyor aktarımları

Excel Vers. ve Dili
2003 turkce
aktar butonu mu? denedim olmadi ekli bir resim gibi gorunuyor bende. ya da ben tam kullanmayi bilmedigim icin olmuyo. sanirim benim icin en kolayi formul vermeniz olacak :)

Mustafa MUTLU

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 32 Bit
aarzu kardeş güzel çalışıyor kodlar.
Sorunun ne tam anlayamadım
Sayfa adı olmayan bir veri mi giriyorsun ?..
Eğer Sayfa ismi olmayan bir veri gireceksen
Kodlara sayfa ismini eklemelisin
Bunun için önce sayfa oluştur isim ver

sonra kodların içinde
Sheets("chase").Range("a4:d65536").ClearContents
Sheets("td").Range("a4:d65536").ClearContents
Kırmızı olanlar sayfa ismidir.
Bu Kodların altına
Sheets("YeniSayfa").Range("a4:d65536").ClearContents
Olarak ekleyiniz...

Bu kodlar sadece sayfanın temizlenmesine yarar.
Kodlar çok güzel çalışıyor.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 turkce
diger arkadasin bana gonderdigi deneme sayfasinda bir alt satira yeni bilgi girdim denemek icin ama malesef diger sayfaya aktarmadi.arkadas ilk sayfadaki aktar butonuna basmalisin dedi o butona basiyorum ama degisen bir sey olmadi.o sayfaya eklenmis bir resim gibi duruyor sadece. benim computerimde bir problem olabilirmi?
ayrica yazdiginiz kodlari nerden giris yapacagim bilmiyorum. excelde kod girecek kadar ne yazik ki iyi degilim. sadece basit formulleri kendim yapabiliyorum toplama cikarma tablo hazirlama vs.... Bu tur formulleri yani sayfadan syafaya bilgi aktarma gibi karisik formulleri bilmiyorum. daha oncede dedigim gibi baskasinin hazirladigi bir dosyayi kullanmistim.
sonuc olarak eger sayfa icinde bana formul olarak yapabilecegim bir yol gosterirseniz cok mutlu olacagim.

Mustafa MUTLU

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 32 Bit
Aktar Butonun da bir sorun yok
Sadece A veya D sütununa veri girmezsen diğer sayfalara atmıyor.

DATE
Yazdığın sütun boş olursa verileri almaz.
PAYMNT
sütununa ne yazarsan o isimde yeni sayfa açar ve verileri aktarır.

Bir deneme daha yapınız.
A sütunu DATE ve D sütunu PAYMNT bu ikisinden biri boş olmamalı.

Excel Vers. ve Dili
2003 turkce
malesef denedim ama olmadi. ekte sizin hazirlayip gonderdiginiz dosyayi ekliyorum kontrol etmeniz icin daha once denemistim simdi tekrar denedim. hem chase hem de td icin gen.expense sayfasina bilgi girdim ama aktarmadi.
bu arada size soylemeyi atladigim bir sey var sizin gonderdiginiz dosyayi her actigimda soyle bir uyari geliyor belki sorun bu olabilir mi?
"guvenlik duzeyi yuksek olarak ayarlandigi ve ve digital olarak imzalanmis bir guvenilen sertifika makrolara eklenmediginden makrolar devre disi birakildi..........." devam ediyor

Ekli dosyalar