Excelde dolu hücreleri yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2016-Türkçe
Merhabalar excelde bir malzeme listesi oluşturdum . Bu listeyi yazıcıdan çıkartan bir makro butonu yapmak istiyorum, yalnızca adedi girilen malzemeleri bir araya toplayıp ürün ismi ve adedinin olduğu bir şekilde çıktısını vericek bana acaba nasıl bir makro oluşturabilirim ?

kulomer46

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-06-2027
Merhaba

Ücretsiz dosya yükleme sitelerini kullanarak örnek dosyanızı bizimle paylaşınız.

Selamlar....

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Örnek kodu kendinize uyarlayıp deneyiniz.
Kod:
Sub yazdır()
Sayfa1.PageSetup.PrintArea = "$A$2:$D$" & [a65536].End(3).Row
Sayfa1.PrintOut
End Sub

Son düzenleme:

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
09-02-2026
Sayın seyit tiken
A4 döküm alırken yan döküyor.dik döküm almak için kodda ne gibi değişiklik yapılması lazım

iyi çalışmalar

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
09-02-2026
teşekkürler Sayın muysun35

muratboz06

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office365 TR
Ekteki örneğinizde yazdırılmasını istediğiniz alanları (adet veriside girerek) sayfa2 ye kopyalayıp paylaşır mısınız. Mesala firma adı yazdırılacak mı?
50 lik Pimaş FİYAT ADET TUTAR gibi başlıklarda yazdırılıcak mı?

Excel Vers. ve Dili
2016-Türkçe
Ekteki örneğinizde yazdırılmasını istediğiniz alanları (adet veriside girerek) sayfa2 ye kopyalayıp paylaşır mısınız. Mesala firma adı yazdırılacak mı?
50 lik Pimaş FİYAT ADET TUTAR gibi başlıklarda yazdırılıcak mı?
Hocam firma adı gerekli değil , şöyle cevap vereyim listede malzemelerin hepsi pimaş olmayacağı için yalnızca Adet,Fiyat ve Tutar kısmının olması yeterlidir dediğiniz gibi sayfa 2 ye örnek olarak ekledim

muratboz06

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office365 TR
Sayfa1 de verilerinizi nereye yazıyorsunuz. Sadece C-F sütunlarına mı, sadece K-N sütunlarına mı? C-F, K-N sütunlarına birlikte veri yazıp sayfa2 ye mi listelenmesini istiyorsunuz. C-F, K-N sütunlarına veri girişi yapıyorsanız C-F sütunları ayrı, K-N sütunları ayrı mı listelenecek yoksa ürün büyüklüğüne göre her iki sütun grubundaki satışlar mı listelenecek. Bu ve vb. sorulara cevap verilmesi gerekir. İstediğinizi ve durumları siz biliyorsunuz biz sadece tahmin edebiliyoruz.

Excel Vers. ve Dili
2016-Türkçe
Sayfa1 de verilerinizi nereye yazıyorsunuz. Sadece C-F sütunlarına mı, sadece K-N sütunlarına mı? C-F, K-N sütunlarına birlikte veri yazıp sayfa2 ye mi listelenmesini istiyorsunuz. C-F, K-N sütunlarına veri girişi yapıyorsanız C-F sütunları ayrı, K-N sütunları ayrı mı listelenecek yoksa ürün büyüklüğüne göre her iki sütun grubundaki satışlar mı listelenecek. Bu ve vb. sorulara cevap verilmesi gerekir. İstediğinizi ve durumları siz biliyorsunuz biz sadece tahmin edebiliyoruz.
Hocam belki net açıklayamamış olabilirim kusura bakmayın. Bir daha açıklamaya çalışayım bu liste küçük bir örnek, listeye göre bence sadece E ve M sütünuna bakılacak mesela E sütununda (adet sayısı belirtilen yer) bir ürünün adet sayısı belirtildiğinde o ürünün ismi , adeti ve fiyatı yazan bir tablo oluşturulup yazıcıya aktarılıcak. Burdaki amacım müşteri bana bir liste verdiğinde excel üzerinden listedeki malzemelerin karşısına adetlerini yazacağım sonra hangi ürünün karşısına adedini yazdıysam o ürünün ismi, adedi ve fiyat ı nın olduğu bir tabloyu yazıcıdan çıkartacağım ve çalışana listeyi verip ürünleri hazırlattıracağım.