Excel'de dosyadan resim almak

Rulemaster

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2019 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-02-2026
Değerli Arkadaşlar,
Bir arkadaşımın mail olarak gönderdiği dosyayı buraya ekledim. Çok faydalı bir eser olmuş. o da başka bir yerden indirmiş sanırım. Dosya içerisinden istediğiniz bir bölgeyi bloklayarak, macroyu çalıştırıyorsunuz ve o bölgenin resmini *.gif uzantısı ile kaydediyorsunuz. Sheet2'de gerekli açıklamalar var.
Yalnız ben bu dosyayı eklentilere kaydetmek istedim, ama çalışmadı. Uzantısını *.xla yapmaktan başka yapılması gereken var mı bilmiyorum.
Sayın hocalarımız ve uzman arkadaşlarımız bakarlarsa çok sevinirim.
İyi çalışmalar.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu işlemi yapmak için bu kadar uzun kodlamaya gerek yok. Forumda bununla ilgili çok sayıda örnek mevcuttur.

Bir dosyayı eklenti olarak kaydetmeye gelince, bu işlem uzantısını değiştirince gerçekleşmez dosyayı farkılı kaydet-excel eklentisi(xla) olarak kaydetmeniz gerekir.

Rulemaster

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2019 TÜRKÇE
08-02-2026
Sayın Hocam
mesajınızdan sonra Formun her yerinde aradım, ama benim eklediğim gibi bir örnek bulamadım. Vaktiniz olunca daha detaylı incelemenizi rica edeceğim.
Copy > Paste > Paint i Aç > Yapıştır > Kes Yeniden Kaydet gibi uzun işlerden kurtarıyor insanı.
Ayrıca Farklı Kaydet özelliğini kullanarak excel eklentisi (xla) olarak kaydettim. Yani AddIns in içine kopyalandı. Araçlar > Eklentileri tıkladığımda orada gözüküyor. Ama eklenti olarak çalışmadı.
İlginize teşekkür ederim. Kolay gelsin.

Rulemaster

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2019 TÜRKÇE
08-02-2026
Teşekkürler

Sayın Levent Hocam,
Burada çok güzel çalışmalarınız var. Ben bunları neden bulamadım acaba? :shock:
Sanırım excel.web.tr 'nin tiryakisi olduktan sonra, gözlerim bozuldu. :)

İlgi ve Alakanıza çok teşekkür ederim Hocam. :dua:

Excel Vers. ve Dili
2003
rulemaster paylaşımın için teşekkürler