EXCELDE EĞER Fonksiyonu

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Öncelikle excelde bir hücrede yada birleştirilmiş bir hücrede herhangi bir yazı varken .. Başka bir hücreye Eğer koşulu ile ; Eğer A1= YAZI ise gibi başka bir hücreye sayı ayzdırmak mümkünmü ( 0,1 v.b) gibi ekteki dosyada herhalde ne anlatmak istedğim daha açıktır.. Şİmdiden teşekkürler.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

F4:

Kod:
=EĞER(A4="YAZI";0;"")
=IF(A4="YAZI";0;"")

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Necdet bey teşekür ederim öncelikle.. Bunu yapabilmiştim de kontrol ettim ben eksik yazmışım galiba.. Meslea o yazı kısmı sürekli değişiyor ise ne yapabilirm. Mesela bir den fazla 10 tane koşul olsa yani her defasında değişik bir yazı olursa nasıl yapcam.. Galiba ben eksik yamışım.. Ksuura bakmayın

gezgin-49

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-09-2028
Necdet bey teşekür ederim öncelikle.. Bunu yapabilmiştim de kontrol ettim ben eksik yazmışım galiba.. Meslea o yazı kısmı sürekli değişiyor ise ne yapabilirm. Mesela bir den fazla 10 tane koşul olsa yani her defasında değişik bir yazı olursa nasıl yapcam.. Galiba ben eksik yamışım.. Ksuura bakmayın
eğer A hücresine gelecek herhangi bir metin ise aşağıdaki formül işinize yarar.

=Eğer(emetinse(A1);0;"")

Ama bahsettiğiniz 10 koşuldan farklı bir metin olduğu zaman istenen değer değişecekse bu formül işinize yaramaz, bu durumda 10 farklı koşulu bildirin ona göre formül kurulması gerekir.