• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel’de Formül Hücresinden Çıkınca Sonucun Değişmesi

Excel Vers. ve Dili
microsoft 365 apps for enterprise
Esenlikler değerli üstatlar,

Şirkette aktif kullanılan bir Excel dosyasında garip bir durumla karşılaştım. Bilgi İşlem Sorumlusuyum, Excel kullanmayı biliyorum ama bu hatayı ilk defa görüyorum.

Dosyada formül bulunan bir hücreyi seçtiğimde her şey normal görünüyor. Ancak hücreden çıkıp (boş bir yere tıkladığımda) formülün ürettiği değer anında değişiyor/bozuluyor. Hücrede herhangi bir düzenleme yapmıyorum.

Bu durum tek bir hücrede değil, dosyanın genelinde oluyor.

Hesaplama ayarları ve temel kontrolleri yaptım ama çözüm bulamadım.
Daha önce karşılaşan veya sebep/çözüm hakkında fikri olan varsa yardımlarını rica ederim.

Teşekkürler.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,
Sorunuzu ChatGPT'ye aynen açıkladığınız gibi kopyaladım. Baya bir öneri ve açıklama getirdi.
Uzun uzun buraya aktarmak istemedim.
Sizde deneyiniz. Sonucu ben de merak ediyorum.

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-12-2027
Hesaplama Yöntemini Manuel Yapın: Formüller sekmesi > Hesaplama Seçenekleri > El İle (Manual) yapın. Eğer bu durumdayken değerler değişmiyorsa, sorun kesinlikle formül zincirindeki devingen bir fonksiyondur.

Hücre Değerlerini Sabitleyin: Eğer formülün sonucunun değişmesini istemiyorsanız, hücreyi kopyalayıp aynı yere Sağ Tık > Değer Yapıştır yaparak formülden kurtulun.

Hata Denetimi: Formüller sekmesi > Hata Denetimi > Dairesel Başvurular yolunu izleyerek hatalı hücre olup olmadığını görün.

En kuvvetli ihtimal, dosyanın arka planında çalışan bir VBA kodudur. SelectionChange veya Change olayları, siz hücreden çıktığınızda veya başka bir yeri seçtiğinizde tetiklenir.

Kontrol: Alt + F11 ile VBA editörünü açın. Sol taraftaki "Project Explorer" penceresinde sayfaların (Sheet1, Sheet2 vb.) ve ThisWorkbook kısmının içine bakın.

Arayın: Private Sub Worksheet_SelectionChange veya Private Sub Worksheet_Calculate blokları var mı? Eğer varsa, bu kodlar siz hareket ettikçe hücrelerdeki verileri manipüle ediyor olabilir.

Eğer hücre içindeki değer kuruş farklarıyla veya yuvarlamayla değişiyorsa, bu ayar etkin olabilir. Bu özellik, hücredeki gerçek değeri kalıcı olarak görsel formattaki değere dönüştürür.

Kontrol: Dosya > Seçenekler > Gelişmiş > "Bu çalışma kitabını hesaplarken" başlığı altına gidin.

"Duyarlılığı görüntülendiği gibi ayarla" (Set precision as displayed) seçeneğinin tikini kaldırın.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
microsoft 365 apps for enterprise
Merhaba,
Sorunuzu ChatGPT'ye aynen açıkladığınız gibi kopyaladım. Baya bir öneri ve açıklama getirdi.
Uzun uzun buraya aktarmak istemedim.
Sizde deneyiniz. Sonucu ben de merak ediyorum.
Hocam dediğinizi yaptım ama sağlıklı geri bildirim almıyorum ChatGPT'den. O Yüzden konuyu açmak istedim, sizlerin yardımlarıyla bu hatayı çözebileceğime inanıyorum.

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe
Merhaba.
Dosyada hücre seçince tetiklenen kod olabilir mi?
Yada dosyanızı ekleyin kontrol edelim.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sözünü ettiğiniz bu olay tüm xl dosyalarında mı yoksa sadece belirli bir dosyada mı oluyor.
Tek bir dosyada oluşuyorsa bunu paylaşmalısınız ki insanlar üzerinde çalışsın.