Excel'de Formülleri Yapıştır Sorunu

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba arkadaşlar, çalıştığım işletme için aylık hasılat cetveli hazırladım.

Aşağıya örnek olarak verdiğim gibi formüller silsilesi mevcut 2010 Nisan Çalışma Sayfasında

=('1'!H10)+('1'!K10) =('1'!H22)+('1'!K22) ....
=('2'!H10)+('2'!K10) =('2'!H22)+('2'!K22) ....
=('3'!H10)+('3'!K10) =('3'!H22)+('3'!K22) ....
. .
. .
. .
. .
=('30'!H10)+('30'!K10) =('30'!H22)+('30'!K22) ....
=('31'!H10)+('31'!K10) =('31'!H22)+('31'!K22) ....
Ben bu sayfayı 2010 Mart Hasılat Cetveline kopyalamaya çalıştığımda formüller aşağıda ki gibi oluyor;

=('[2010 Nisan LOKAL GÜNLÜK SATIŞ FİŞİ HASILAT CETVELİ.xls]1'!H10)+('[2010 Nisan LOKAL GÜNLÜK SATIŞ FİŞİ HASILAT CETVELİ.xls]1'!K10)
Bunu nasıl kopyala yapıştır ile önceki ayların çalışma sayfalarına ekleyebilirim?

İ

İhsan Tank

Misafir
merhaba
açıklamalarınızdan formülleri aynı şekilde farklı bir sayfadan kopyalayacağınızı anladım.
sorunuzun cevabın gelince formül olan satırı f2 fonksiyon tuşu ile formülün aldığı satırı açarız ardından shift tuşuna basarak home tuşuna veya sol yan ok tuşuna basarak formülü kopyalayınız yeni sayfanızın hangi satırına yapıtıracaksanız aynı şekilde f2 fonksiyon tuşunu kullanarak yapıştırınız.
Kopyalama : ctrl+c
yapıştır : ctrl+v

Excel Vers. ve Dili
2007
Oldu fakat, her hücre için tek tek uğraşmam gerekecek sanırım. Bunu bütün sayfayı tek bir kerede kopyala yapıştır yapamazmıyız. Çok fazla formüllü hücre ve çalışma kitabı var kopyalanacak...

İ

İhsan Tank

Misafir
isterseniz örnek dosyayı ekleyin bir bakalım belki başka çözümlerde üretebiliriz. mesala özel yapıştır seçeneğini kullanarak yapabilir.
bir de size şunu söyleyiyeyim bu formül alt alta hepsi aynı formül ise hiç uğraşmanıza gerek yok fare ile formülü yapıştırdığınız satırının sağ altında siyah artı işareti çıkacaktır. ondan sonra nereye kadar kopyalacaksanız aşağıya doğru çekin.

Excel Vers. ve Dili
2007
tutup çekme ile olmuyor örnek olarak bir aylık bir çalışma kitabını gönderiyorum size...

Son düzenleme:
İ

İhsan Tank

Misafir
merhaba
şu şekilde yapabilisiniz
sayfayı kopyaladıktan sonra ctrl+h ( değişttir ) çıkıyor arana bu kodu giriniz
Kod:
[LOKAL GÜNLÜK SATIŞ FİŞİ HASILAT CETVELİ.xls]
yeni değeri ise boş bırakarak deneyin
eki inceleyiniz ben sizin adınıza yaptım

Not: Dosyada üyemizin özel bilgileri olduğu için tarafımdan kaldırılmıştır. (Korhan AYHAN)

Excel Vers. ve Dili
2007
teşekkürler deniyorum, dosyayı indirdim. ekli dosyayıda silebilirsen sevinirim...

İ

İhsan Tank

Misafir
rica ederim yalnız dosyayı silmemi neden istiyorsunuz anlamadım ama

Excel Vers. ve Dili
2007
içinde işletmenin bilgileri kalmış...