Excelde Gerekli Konular Hangileri?

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selamın aleyküm Arkadaşlar, Benim mesleqim Bilgisayar Teknikerliqi, Yakında Asker'im.. Askeriyede Bilgisayarlardan sorumlu olmam büyük ihtimal Genelde Excel Ve Word kullanıldıqını biliyorum Word sorun değilde, Excel'le pek alakam yok. Elimde Excel Öğrenimi için bir kaynak var ama bölümleri çok fazla Aşşağıya Resimlerini atacam. Sorum şu Excel'i Tam olarak değilde "Yeteri" Kadar Kullanabilmem için Resimlerdeki bölümlerden hangilerini öğrenmen gerek?

Excel Vers. ve Dili
tarkan@tarkanvural.com.tr
Tanıtım gibi olmuş hehehe

Hepsinden biraz biraz inceleyin, sonra kafanızda beliren soru işaretlerini çözmek için o soru işaretleri zaten sizi yine ihtiyaç duyduğunuz alana yönlendirecektir. Excel bilmek zor değil, sadece biraz zaman ve konsantrasyon gerektirir. Bir işe başlamak bitirmenin yarıdır felsefesine uymak isterseniz bence bir an önce bir uçtan başlayın.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Aslında böyle bir sorunun cevabı zor. Baktığınızda herşey biribirine bağlı ve excelde herhangi bir konuyu bilmek-öğrenmek onunla ilişkileri herhangi bir konuyu anlamanın yarısı zaten. Bence makrolar dışındaki konuları bilmeniz gerekiyor. Zaten bir çok işi deneme yanılma öğrenirsiniz. Formüllerle ilgili konulara ağırlık vermenizi öneririm. Formüllere ağırlık verirseniz =topla(a1+a2+a3+a4) yerine =topla(a1:a4) yazmayı öğrenirsiniz. bu tabi çok basit bir örnek. bir şey daha askeriyede genelde hazır kalıplar vardır ve her gelen onun üzerinden devam eder. hazır şablonun üzerinden gidersiniz ve genelde değiştirmeniz de kabul edilmez. bahsettiğiniz konularda bir görev verilirse çok zorlanacağınızı sanmıyorumç

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Tanıtım gibi olmuş hehehe

Hepsinden biraz biraz inceleyin, sonra kafanızda beliren soru işaretlerini çözmek için o soru işaretleri zaten sizi yine ihtiyaç duyduğunuz alana yönlendirecektir. Excel bilmek zor değil, sadece biraz zaman ve konsantrasyon gerektirir. Bir işe başlamak bitirmenin yarıdır felsefesine uymak isterseniz bence bir an önce bir uçtan başlayın.

Excel'i bilmiyorum Daha önce çok nadir kullandım.Ne için hangi özelliklerinin kullanıldıqı hakkında hiçbi fikrim yok.
Dolayısıyla konuları incelemem bana çuval dolusu soru işareti bırakacak.
İlginize Teşekkür ederim.

Aslında böyle bir sorunun cevabı zor. Baktığınızda herşey biribirine bağlı ve excelde herhangi bir konuyu bilmek-öğrenmek onunla ilişkileri herhangi bir konuyu anlamanın yarısı zaten. Bence makrolar dışındaki konuları bilmeniz gerekiyor. Zaten bir çok işi deneme yanılma öğrenirsiniz. Formüllerle ilgili konulara ağırlık vermenizi öneririm. Formüllere ağırlık verirseniz =topla(a1+a2+a3+a4) yerine =topla(a1:a4) yazmayı öğrenirsiniz. bu tabi çok basit bir örnek. bir şey daha askeriyede genelde hazır kalıplar vardır ve her gelen onun üzerinden devam eder. hazır şablonun üzerinden gidersiniz ve genelde değiştirmeniz de kabul edilmez. bahsettiğiniz konularda bir görev verilirse çok zorlanacağınızı sanmıyorumç

Eser Bey Teşekkür Ederim. Evet neyin nereye bağlandıqını bilmek tüm mesele.. Ve bu konuda fikrim yok :(.. Askerlikte hazır şablon üzerinden gidildiğini söylüyorsunkuz ki benimde ihtiyacım olan bu. Bana sadece bu hazır şablon üzerinde çalışabilecek bilgi yeterli olacaktır. Resimlerdeki herhangi bir bölümden bu ihtiyacımı karşılayabilirmiyim?
Üzerinde çalışabileceğim benzer bir şablonu sitenizden bulabilirmiyim? Sabrınızı taşırabilirim mazur görün ama bir sorum daha var, Bu Hazır şablon üzerinde genelde hangi işlemler yapılıyor?.. Cevaplarınızı Bekliyorum, Teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Benim size önerim
1. Hücreleri biçimlendirmenin nasıl yapıldığını,
2. Sayfa yapısının nasıl hazırlandığını, ve sayfaya sığdırmayı,
3. Tablo kenarlıkları ve yazı ortalamalarının nasıl yapıldığını,
4. Toplama, çıkarma, bölme ve çarpma gibi fonksiyonları
veeeeeeeeeeeee
En önemlisi askere gittiğinde ben bilgisayarda excel ve word kullanmayı biliyorum demeyi ve birkaç proğramı da bildiğini o proğramlar yardımıyla yapılacak işleri kısa zamanda bitirebileceğini söylemeyi öğrenmelisin arkadaşım.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Benim bu önerilerim umarım seni üzmez. Şimdiden vatana millete hayırlı olasın. Allah anana babana sağ salim kavuşturur inşaallah.