excelde geriye dönük uygulama

Excel Vers. ve Dili
excell-türkçe
selam arkadaşlar

üzerinde çalıştığım 30-40 sayfalık bir excel dosyam var...
ben devamlı olarak (günlük) mal girişi yapıyorum. mal girişi yaparken cinsini, miktarını, adedini, vs.vs. giriyorum...

isteğim; tarih tarih değişiklikleri görebilir miyim...yani 3 gün öncesi ya da 10 gün öncesi hesaplarım nasıldı (gerçek yazılım programları gibi)...10 gün içinde ne kadar artış olmuş...ne girmişim ne yapmışım gibi parametrelerle sorgulama yapma imkanı var mı...tabiki bu tarih bilgisayarın tarihine göre olmasını istiyorum.....şimdiden teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

İstediğiniz raporlamalar tabiki yapılabilir. Fakat önce nasıl bir çalışma hazırladığınız konusunda bilgi sahibi olmamız gerekir. Örnek dosya eklerseniz ve dosya üzerinde nasıl sorgulamalar yapmak istediğinizi ve listelerin nasıl oluşması gerektiğini detaylı olarak açıklarsanız yardım almanız kolaylaşacaktır.

Excel Vers. ve Dili
excell-türkçe
KORHAN KARDEŞİM DOSYAM EKTEDİR.

Yalnız bilgisayarın kendi tarihine göre geriye dönük alabilir sek seviniri.

yani sayfa girişlerindeki tarihe göre değil...gerçek bilgisayarın kendi tarihine göre mesela 10 gün önce programın hali nasıldı, ya da 3 gün önceki hali gib....

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla siz sayfalardaki tarihleri sorgulamak istemiyorsunuz. Eğer durum böyle ise her gün tarih bazında dosyanızın yedeğini sabit bir yere alarak bu şekilde kontrol sağlayabilirsiniz. Fakat bu şekilde sürekli arşiv yapmak da ileride yer sıkıntısı çekmenize sebep olabilir.

Diğer taraftan benim bildiğim kadarıyla gerçek veri kaydı tutulan programlarda raporlama kriterleri, tutulan veri kaydına göre yapılmaktadır. Yani verinin girildiği tarih önemlidir. 10 gün önce programın hali neydi şeklinde bir rapor ilk defa sizden duyuyorum. Ama tarih aralığı vererek kayıtlarınızı sorgulayarak raporlar oluşturabilirsiniz.

Bana sorarsanız tek bir dosyada kayıtlarınızı tutarak rapor ve sorgularınızıda bu dosya üzerinde yapmanızı tavsiye ederim.

Excel Vers. ve Dili
excell-türkçe
10 gün önce derken tarih aralığını kasdettim korhan kardeşim. nasıl yapabilirim yol gösterebilir misin.
"... tek bir dosyada kayıtlarınızı tutarak..." derken neyi kastettin tek bir sayfada mı demek istedin şayet tek bir dosyada tutarsam nasıl yapabilirim.