Excelde GÜncelleŞtİrme

Excel Vers. ve Dili
97/98/200/XP
arkadaslar excel 2007 de güncelleştirmeyi nasıl yapcaz.2003 excelde sayfaları güncelleştiriyorduk.mesela excelde bir sayfada diğer bir sayfadan formül olunca dosyayı açarken güncelleştir diyordu.2007 excelde böyle birşey bulamadım ben.bunu nasıl yaparım bilen varmı

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
Merhaba

marlalı;304561' Alıntı:
arkadaslar excel 2007 de güncelleştirmeyi nasıl yapcaz.2003 excelde sayfaları güncelleştiriyorduk.mesela excelde bir sayfada diğer bir sayfadan formül olunca dosyayı açarken güncelleştir diyordu.2007 excelde böyle birşey bulamadım ben.bunu nasıl yaparım bilen varmı
işlem adımları şöyle;

1- Office buton'a tıklayın/Excel Seçenkeri/Popüler alanında/şeritte geliştirici sekmesini göster/ seçeneğini işaretleyin, (sağ üstte geliştirici adında bir menü oluşacaktır, bu menu daha sonra activex, form denetimleri ve vba içinde gerekli olacaktır)

2- geliştirici menüsüne tıklayın / makro güvenliği /Dış içerik alanında/ üst kısımda : "Veri bağlantıları için kullanıcıya sor seçeneğini işaretletin" , alt kısımda : "Çalışma kitabı bağlantılarını otomatik güncelleştirmeyi kullanıcıya sor",
seçeneğini işaretleyin.

3- Veri bağlantısı yapılmış çalışma kitabı açıldığında, Formül çubuğunun hemen üzerinde , Güvenlik uyarısı : "Bağlantıların otomatik güncelleştirilmesi devre dışı bırakıldı" iletisini göreceksiniz, hemen yanında bulunan "Seçenekler" butonuna tıklayarak "bu içeriği etkinleştir " seçeneği ile 2003 versiyonundan alıştığımız bağlantı güncelleştirmesine benzer iletiyi görebilirsiniz.

4- Eğer bağlantıların size sorulmadan kendilindiğinden güncellenmesini istiyorsanız, geliştirici menüsüne tıklayın / makro güvenliği /Dış içerik alanında/ üst kısımda : "Tüm veri bağlantılarını etkinleştir (önerilmez)" , alt kısımda : "Tüm çalışma kitabı bağlantılarını otomatik güncelleştirmeyi etkinleştir (önerilmez", seçeneğini işaretleyin, tabiki uyarılarda görüntülendiği gibi önerilmez ibaresini göz ardı etmeyin.

Son düzenleme: