Excelde hareket kısıtlama

veyselemre

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
işini görür mü bilmem ama, ben bu şekilde kullanıyorum
gereksiz alanları gizliyorum, ihtiyacım olan alanları açıyorum, ekteki örnekte sayfa3 te makro ile uygulamalar var

Excel Vers. ve Dili
2010 - TR!
excelde hareket alanı sınırlaması

excelde hareket alanı sınırlaması yapılmak ıstenıyorsa oncelıkle sayfa ozelıklerı acılıp ordan scrollarea secımı yapılmalıdır.
Alttakı capste ufak bı ornek var ve senın ısını fazlasıyla cozuyor.

sınırlama yaptıktan sonra dosyayı acan kısı sadece senın belırledıgın alanın ıcerısınde hareket edebılıyor.
O alan dısına cıkamayı bırak tıklayamıyor bıle :)

htsumer

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16.08.2026
Sayın cyberwolf1980,
Þahsım adına;
Makro ve fonksiyonlara şartlanmış olduğumuz yine belli oldu.Diğer özellikleri hiçe sayıyoruz.
Hatırlatma için sağol. :eek:k::

Excel Vers. ve Dili
2010 - TR!
ahhh nerde o eskı gunler ahh

ıcımden bı ses bana bı gıdısle unuttugumuz pek cok seyı zamanla yıne hatırlayacagımızı soluyor bakalım hayırlısı :)

saka bı tarafa mıcrosoft su anda yenı bır offıce versıyonu ıcın kolları sıvamıs harıl harıl calısıyormus ole duydum bakalım zaman gosterecek

Excel Vers. ve Dili
Excell 2003
Sayın Cyberwolf1980,
İlginiz için teşekkürler fakat anladığım kadarıyla sizin dediğiniz yöntemle bir sayfada ancak bir çalışma alanı belirleniyor.benim ihtiyacım olan ise bir sayfada birden fazla çalışma alanı kullanmak
Sayın veyselemre,
Sizin söylediğiniz yöntemle ilgilide bir kaç sorum olacak. Söz konusu kısıtlama birleştirilmiş hücrelerde sorun çıkarıyor. Yani kontrol ederseniz en üstteki birleştirilmiş hücrelerde hareket tam olarak kısıtlanmıyor.
Ayrıca bu özelliği köprülerle kullanamazmıyız.Bunun gerekli olmasının sebebi köprülerin bulunduğu hücrelerde bağlar var. Yani gittiği yerdeki ismi değiştirdiğinizde köprünün ismide değişiyor. Butonda bu bağ özelliğini kullanamıyorum. Tabi butona bağ yapıştırabilme şansım varsa o daha güzel olur.
Bir de rica edersem yazdığınız kodlarda neyin ne için kullanıldığını belirtirseniz kendi ihtiyacıma göre düzeltme imkanı bulabilirim.
Herkese yardımları için tşekkür ederim.
İyi Çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
Excell 2003
Sayın Cyberwolf1980,
Söylediğiniz özelliği kullanmaya çalışıyorum.Fakat nedense hareket alanı sınırlaması yaptıktan sonra kaydetmeme rağmen dosyayı bir dahaki açışımda sınırlama kalkmış oluyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Excel Vers. ve Dili
Excell 2003
propertiesde scrollarea ve enable selection kısmını değiştiriyorum fakat dosyayı kaydedip açtığımda yaptığım değişiklikler kayboluyor. bunu nasıl çözebilirim

Re: excelde hareket alanı sınırlaması

cyberwolf1980' Alıntı:
excelde hareket alanı sınırlaması yapılmak ıstenıyorsa oncelıkle sayfa ozelıklerı acılıp ordan scrollarea secımı yapılmalıdır.
Alttakı capste ufak bı ornek var ve senın ısını fazlasıyla cozuyor.

sınırlama yaptıktan sonra dosyayı acan kısı sadece senın belırledıgın alanın ıcerısınde hareket edebılıyor.
O alan dısına cıkamayı bırak tıklayamıyor bıle :)
mrb
sayfa ozellikleri dediginiz: file- properties midir??
burada bulamadim dediginiz yeri??
dosya da silinmis sanirim
yardimci olursaniz sevinirim..

Private Sub Workbook_Open()
Worksheets("sayfa1").ScrollArea = "A1:F50"
End Sub

Bu kodu:
This Workbook'a koyunuz.

SGM020' Alıntı:
Private Sub Workbook_Open()
Worksheets("sayfa1").ScrollArea = "A1:F50"
End Sub

Bu kodu:
This Workbook'a koyunuz.

koyuyorum ama her nedense calistiramadim
macrolarin guvenlik seviyesi ile ilgili bir ayar yapmam gerekiyor mu bu islem icin
yada sayfaya tekrardan bir koruma koymali miyim??

bir ornek ustunde gosterirsek daha acik olacak sanirim
kendi yaptigimi gonderiyorum
sorunun nerde oldugunu soylerseniz sevinirim..

sagolun..

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
arkadaşım ;
excelde hareket alanı sınırlaması yapılmak ıstenıyorsa oncelıkle sayfa ozelıklerı acılıp ordan scrollarea secımı yapılmalıdır. demişşiniz saolun ama dediğiniz yeri öncelikle bulamadım ve
Alttakı capste ufak bı ornek var demişşiniz arası neresi yardımcı olursanız sevinirim