Excelde hücre gruplama

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007
Merhabalar arkadaşlar, ben excelde bir ürün reçete listesi oluşturdum, burda ürünler ana ürünler ve alt parçalarından oluşuyor, ben bu ürün ve alt parçalarının birbirine karışmaması için taşıma esnasında ana ürünü seçtiğimde diğer hücrelerinde onunla birlikte hareket etmesini istiyorum, bilmiyorum nasıl mümkündür?

Excel Vers. ve Dili
2010 Excel-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21/03/2019
örnek dosya eklermisiniz?

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007
ekteki örnek dosyada yeşil renkli olanlar ana ürünler, altındaki mavi ve turuncu ürünler ona bağlı alt ürünler, yani o parçanın yarı mamülleri, benim amacım ana ürün satırını seçtiğimde ona bağlı alt ürünlerinde seçilmesini sağlamak, yani taşıma kopyalama gibi işlemlerde kopmasını engellemek, çünkü 600 adet kadar ürün var, alt parçaları ile birlikte 2200 satır yapıyor, karışabiliyor olayca...
teşekkürler...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007
arkadaşlar en azından yorum bırakın, uğraşma deyin, amatörce bir soru ise aydınlatın beni...

Serdar SELEN

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
İşyerinde Excel 2003 ing
Evde Excel 2007 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-04-2025
Merhaba,

Cevap beklediğiniz süre oldukça kısa biraz sabır göstermelisiniz.
Mutlaka biri cevap dönecektir ama bu hemen olmayabilir.
Ayrıca soruyu biraz daha aydınlatıcı sorarsanız daha cabuk yanıt alabilirsiniz ?

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007
en başından alayım, ekte 4 ana ürünün alt parçalarını gösteren bir liste var, bana bu ana ürünlerin kodu ile sipariş geliyor ve bende o ana ürünlerin alt parçalarını içeren bir liste oluşturuyorum, bu sırada bu 4 üründen mesela 2sinin siparişi var, diğerlerinin yok, bende bu listeden siparişi olanları başka bir sayfaya kopyalayıp işlem yapıyorum, bunu neden böyle yaptığıma gelincede amacım orjinal listenin bozulmasını önlemek, bunun daha profesyonel yolları vardır mutlaka, burada konulara göz attıkça oldukça güzel bilgiler ediniyorum, eminim bu işede güzel bir yöntem bulabiliriz...

Excel Vers. ve Dili
Office 2007/2010 eng
sayin murat islemi basit olarak filtreleme ile cozebilirsiniz.
ekteki dosyada iki tane colon ekledim. ana parca ve ana parca kodu.
filtreleme ile ister ana parca ismini secer isterseniz kodu secerek fitrleme yapabilirisniz.

eger gelen siparislerde kullanilacak parcalari da toplamak ve yani liste olusturmak istiyosunuz sanirim. ozet tablo yaptim. fakat ordada toplama islemi yapmiyor( parca edei olarak)
siz inceleyin tekrar donersiniz. kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007
ilginize teşekkür ederim öncelikle,
yeni kolonlardaki gibi gruplama fikri güzel, kullanabilirim, ancak şöyle bir sıkıntım var, filtreleme yapıp görüntülenen hücreleri toplu seçmek istediğimde görünmeyen hücreleride seçebiliyor, bu nedenle otomatik olarak oluşacak bir formül sistemi kurmak istiyorum?
sanırım özet tablo bu iş için kullanımı kolaylaştırcak birşey gibi, biraz onu araştırayım daha sonra bu konudan kafama takılanları sormaya devam ederim...

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007
ana parça kodu ve ana parça adı kolonu eklemek güzel fikir, oldukça işime yaradı, eklediğim kolona göre arama yaptırdığımda alt parçalarının kullanım adetleri ile sipariş adedini çarptırıp istediğim listeyi kolayca oluşturabiliyorum...
yardımlarınız için teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007
tabi bununla birlikte sırada 600 adet ana ürün için bu sütunları doldurmak var :)

Excel Vers. ve Dili
Office 2007/2010 eng
oncelikle rica ederim.
kafa karistirmak gibi olmasin fakat yeni bi tablo hazirladim. size hangisi kolay geliosa ole yapin.

gerekli aciklamalar dosya icindedir. kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007
m sütunundan parça seçme işini nasıl yapıyoruz? yani o özelliği o sütuna nasıl veriyoruz? ben oldukça cahil kaldım excelin detayları konusunda :)

Excel Vers. ve Dili
Office 2007/2010 eng
oncelikle acilan menu icin gelmesi istedigimiz girdileri liste olusturuyoruz
bu listeyi ad tanimladan tanimliyoruz.
ad tanimlada tanimladigimiz sutuna isim veriyoruz. ornek burda "URUNADI" dedim.
daha sonra veri dogrulama dan liste secerek tanimladigim adi giriyoruz
liste kismina "=URUNADI" yaziyoruz tirnaklar yok. acilan liste yaparak listenin gelmesini saglariz.

veri dogrulamaya direk girebiliriz (ornegin "a,b,c, ..." diye (turkce excelde noktali virgul olabilir)) fakat sonradan olusacak degisikliklerde sorun olur duzenlemesi zor olur. ad tanimladan tanimlamayi bu yuzden yapiyoruz. ad tanimlada tanimladigimiz sutunu degistirisek acilan menude bu sekilde degisecektir.

sizin konu da yapacaginiz ayri bi sayfaya ana parcalari siralamaniz gerekiyor. bu sekilde yenileme sorununu asabilirsiniz.