Excel'de İkona Köprü Mailleri Alma

Merhaba Arkadaşlar,

Sektör araştırmalarımda web üzerinden firma listelerini aldığımda firmalara ilişkin maillerinde mail-ikonuna gömülü olduğu bazı sitelerden veri almak durumundayım. İkonun üzerine girip özelliklerden email adresini taşıyabiliyorum ama bunu yığın veride uygulamak biraz zor oluyor.

Excel'de bu şekilde ikonlar üzerindeki mailleri excelde düzenlemelerle alabilme şansım var mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

İyi Çalışmalar Dileklerimle

Kemal Demir

Özel Üye
engin bey,

Kod:
For x = 2 To [a65536].End(3).Row
Cells(x, 2) = Range("a" & x).Hyperlinks.Item(1).Address
Next
A kolonundaki textler içerisindeki link'leri B kolonuna listeler.Obje için uyarlıyabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
engin bey,

Kod:
For x = 2 To [a65536].End(3).Row
Cells(x, 2) = Range("a" & x).Hyperlinks.Item(1).Address
Next
A kolonundaki textler içerisindeki link'leri B kolonuna listeler.Obje için uyarlıyabilirsiniz.
Kemal Bey ;

Bu çözüm benim bir sorunumu çözme konusunda ilk adım olmuş. Bende de aynı dosyadan var ama, A sütünundaki tüm veriler hyperlink içermeyebiliyor. For Next döngüsü hyperlink olmayan hücreye geldiğinde makro haliyle hata veriyor. Bunu çözebilir miyiz ?

Bir de makronun çıktısı mailto:eek:zyilmaz@excel.web.tr?subject=Universite%20Yonetim%20Sayfasindan%20Yaziyorum
şeklinde .
Bunu saddece mail adresi şeklinde yazdırabilir miyiz ? Gerçi dosya çıktıktıktan sonra "?" ne göre metni bölebilir ve "mailto:" metnini silebilirim ama makro içinde çözebilir miyiz ?

Teşekkürler.