excelde istediğim hücreleri ilgili kısma otomatik atsın

Excel Vers. ve Dili
excell-türkçe
s.a.
arkadaşlar
ekteki dosyamda yapmak istediğim;

sayfa1 e dosya numarasına göre tüm alımlarımı giriyorum....

sayfa2 ye de girdiğim dosya numaralarımın karşısına "işlem yapıldı" ibaresini otomatik eklemek istiyorum...nasıl yapabilirim. anlatırsanız sevinirim...

daha önce başlık açmıştım ama anlamadım beni mazur görün..pek anlamıyorum...formüller açık olursa sevinirim...

teşekkürler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excell-türkçe
usta07 allah razı olsun, teşekkürler

anlatabilir misin mantığını......zahmet olmazsa....

Excel Vers. ve Dili
excell-türkçe
eğer ve düşeyara formülünü nasıl birlikte kullandın..üstat
anlatabilir misin
tam benim istediğim gibi olmuş................

usta07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
=EĞER(DÜŞEYARA(B6;Sayfa1!$B$6:$D$500;3;0)>0;"İŞLEM YAPILDI";"")
Birde Anlatmasını becerebilsem...

İşlem yapılacak hücreye yazılan dizi formül içeriği ve mantığı
Aranan değer B6 Nerede arayacak? Sayfa1 de B6 ile D500 arasında ,aradığını buldu ne yapacak bulunan değerin devamındaki esas bakması gereken değer yani işlem yaılmışmı yapılmamışmı nerede yazıyır nerede yazıyor bulunan değer ile birlikte sutun sayısı yani 3. sutunda (indis) ne yapacak onu alıp getirir eşleştirme 1/1 aynı (0) yani önce aranan değer bulunuyor bulu getirdi şimdi eğer devreye giriyor bulunan değer 0 dan büyükse işlem yapıldı yaz değilse boş bırak manasında bir formül

Eğer ?
Düşeyara=fonksiyon
B6 =Aranan değer
Sayfa1!$B$6:$D$500= Aranacak alan $ işaretleri alanı sabitliyor
3 = esas bulunan değere bakılacak sutun uzaklığı
0= yerine "yanlış" da yazılabilir "doğru" da yanlış bire bir aynısı doğru en yakın değer manasındadır.
şimdi eğer devreye giriyor eğer arayıpta bulduğun değer büyükse 0 dan işlem yapıldı yoksa boş geç kusura bakma anlatma konusunda benim sana tavsiyem 2 ayrı fonksiyonu ayrı değerlendirmen önce düşey ara mantığını sonra eğer ile bulduğun değeri istediğin şekle getirme mantığını öğrenmen kolay gelsin inşallah anlatabildim.

Excel Vers. ve Dili
excell-türkçe
usta07 teşekkürler