Excelde "Kaydır" Fonksiyonu

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2013 + Türkçe
Merhaba arkadaşlar, Sorunum tam olarak şu : "F9" ile "F208" kısımları arasındaki hücrelerde yazan cümlenin içinde eğer "Tek Seferlik" kelimesi geçiyorsa, o kelimenin geçtiği hücrenin 2 hücre solundaki veriyi tabloya nasıl aldırtabilirim.

ÖR/ "F15" hücresinde "Pazartesi + Tek Seferlik" cümlesinin geçtiğini varsayalım. O hücrede "Tek Seferlik" kelimesi olduğu için o hücrenin 2 solundaki, yani "D15" hücresinde yazan verinin aynısını almak istiyorum. Bunu nasıl ayarlayabilirim ?

NOT/ "Tek Seferlik" kelimesi 1 kere geçmeyeceği için her seferinde aynı verinin alınmaması gerekiyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Umarım yardım edersiniz...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Sorunuzu küçük bir örnek dosya ile destekler misiniz?

Örnek dosyayı aşağıdaki ifadeniz için talep ettim. 2. tekrarda nasıl sonuç istediğinizi de belirtin lütfen.

NOT/ "Tek Seferlik" kelimesi 1 kere geçmeyeceği için her seferinde aynı verinin alınmaması gerekiyor.

Excel Vers. ve Dili
Sorunuzu küçük bir örnek dosya ile destekler misiniz?

Örnek dosyayı aşağıdaki ifadeniz için talep ettim. 2. tekrarda nasıl sonuç istediğinizi de belirtin lütfen.
Öncelikle geç cevap yazdığım için özür dilerim, cevap yazmaya fırsatım olmadı.

Dosya : http://www.dosya.tc/server7/qz7hyk/yapilcaklar_ornek.xlsx.html

Gönderdiğim Excel Belgesinde "Toplam Yapılcaklar" kısmına ben yapacağım görevleri yazıyorum ancak bunlar, Hafta İçi, Hafta Sonu ve Tek Seferlik olmak üzere 3 kısıma ayırdım. Benim isteğim "Toplam Yapılcaklar" kısmına yazdığım görevleri Tekrar Türlerine göre Tablolara ayırmak istiyorum. ÖR / "Tek Seferlik" görevden tabloda 2 tane var ve bu görevleri "Yapılcaklar Tek Seferlik" tablosuna eklemek istiyorum. Bunun eklenirken de :

1-) 2 tane "Tek Seferlik" kelimesi var diye karıştırmaması gerek.
2-) Verinin alıncağı hücrede eğer "Tek Seferlik + Çarşamba" yazıyor olsa bile o hücrede "Tek Seferlik" Cümlesi geçtiği için o verinin de tabloya alınmasını istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 İngilizce -
Excel 2010 Türkçe -
Excel 2013 Türkçe -
Merhabalar,
Korhan Bey'in vereceği örneğe alternatif olarak kullanabilirsiniz.

Kod:
=İNDİS(D$9:D$29;KÜÇÜK(EĞER(
  EĞERHATA(MBUL("Tek Seferlik";F$9:F$29);)>0;
    SATIR(D$1:D$21);100);SATIR(DOLAYLI("A1:A"&
  SATIRSAY(D$9:D$29)))))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür. CTRL+SHIFT+ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]
Not:Formül tek bir hücreye girip aşağı çekerek yaparsanız sonuçları yanlış döndürecektir.
Örnek:A1 hücresine girip aşağı doğru sürükleyip deneyin.Daha sonra B1:B5 aralığını seçip formül girişini yapınız.
Son olarak hücre aralığını ayarlamayı unutmayınız.

Saygılar,
Wuic

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Merhabalar,
Korhan Bey'in vereceği örneğe alternatif olarak kullanabilirsiniz.

Kod:
=İNDİS(D$9:D$29;KÜÇÜK(EĞER(
  EĞERHATA(MBUL("Tek Seferlik";F$9:F$29);)>0;
    SATIR(D$1:D$21);100);SATIR(DOLAYLI("A1:A"&
  SATIRSAY(D$9:D$29)))))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür. CTRL+SHIFT+ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]
Not:Formül tek bir hücreye girip aşağı çekerek yaparsanız sonuçları yanlış döndürecektir.
Örnek:A1 hücresine girip aşağı doğru sürükleyip deneyin.Daha sonra B1:B5 aralığını seçip formül girişini yapınız.
Son olarak hücre aralığını ayarlamayı unutmayınız.

Saygılar,
Wuic

Yapmam gerekeni tam olarak anlamadım, biraz daha açıklayıcı bi şekilde anlatabilir misiniz ? veya gönderdiğim tabloya formül ekleyerek gönderebilir misiniz ?

Excel Vers. ve Dili
Yardımınız için gerçekten çok teşekkür ederim. Cevap yazmaya zamanım olmadı evdekiler bilgisayara oturmama yeterince izin vermiyolar, son olarak 1 sıkıntı daha var onu da yapabilirsem çok memnun olurum sorunum şu :

Attığınız dosyada "Tek_Seferlik" diye ayırmışsınız ve kelimeyi K1 hücresine yazıp o hücrede yazan yazıları otomatik olarak aldırtmışsınız fakat ben 2 kelime birden aratarak veri almak istiyorum onu yapabilir miyim ?

ÖR / K1 hücresine ve K2 hücresine veri yazsam, 2 sini de aratıp tabloya doldursa, böyle bi imkan varmı ?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
İki kriteri içeren satırlar mı listelenecek? Yoksa iki kriterden birisini içeren satırlar mı listelenecek?