Excel'de kurs takip yazıyorum. Yardımlaşabilir miyiz?

Excel Vers. ve Dili
2003 2007
Merhaba arkadaşlar. İyi bir iskeletimi kurdum. Tüm ihtiyaçlarımı kapsayan ve bir özel kursta kullanılması gereken tüm veriler var. Fazla kafanızı şişirmek istemiyorum. Son noktaya geldim ve takıldığım birkaç adım kaldı. Bunları forumda buraya paylaşarak birlikte çözebilir miyiz? Bazıları makro bazıları vb kod istiyor. Böyle bir konuda yardımcı olabilir misiniz?

Projem bitince bunu da burada paylaşayım. Excel.web.tr'de böyle bir kaynak olmuş olur.

Eğer ki mahsuru yoksa bugünden itibaren bazı sorular sormaya başlayacağım. Yardım ederim diyenler sorularıma bir nebze fikir verirse çok sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
2003 2007
Merhaba, ilk sorum şöyle olacak:

İki ayrı combobox veya birleşik kutu açarak birinden seçilen değer neyse diğer kutuya o değere ait alt değerleri eklemesini istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

Açıklama:

Müzik
Gitar
Keman
Bağlama
Resim
Başlangıç
Karakalem
Bale&Dans
Minikler
Yetişkinler
Dans

1. Kutuda Müzik'i seçince 2. kutuda Gitar Keman Bağlama gelecek diğerleri pasif olacak gibi..

Umarım anlatabilmişimdir.

Excel Vers. ve Dili
2003 2007
ÇÖZÜM

1.) Öncelikle Adlar ve Tablo adı altında iki çalışma sayfası hazırladım.
2.) Adlar çalışma sayfasında;

(Aşağıdaki alan adlarına DİKKAT, boşluklu alan adı olamayacağı için aralarda alt çizgi karakteri kullanıldı.)
A1:A4 aralığına Ulaşılamadı, Taksit_Yapılamadı, Taksit_yapıldı, Sorunlu_data yazdım
Bu aralığa liste Alan adını verdim.

B1:B2 aralığına İrtibat yok, Yanlış irtibat yazdım.
Bu aralığa Ulaşılamadı Alan adını verdim.

C1:C5 aralığına Peşin ödeyecek, Fatura itiraz .... Faiz fazla bulundu yazdım.
Bu aralığa Taksit_Yapılamadı Alan adını verdim.

D1'e Taksit yapıldı yazdım ve aralığa Taksit_yapıldı Alan adını verdim.

E1:E6 aralığına Kredi kontrol kapama ... Daha önce ats yapılmış yazdım.
Bu aralığa Sorunlu_data Alan adını verdim.

3.) Tablo çalışma sayfasına geldim. Listemin açılacağı ilk hücreyi (B1 hücresini) seçtim.
Veri » Doğrulama menü / menü konutunu verdikten sonra izin verilen kısmında,
Listeyi seçtim. Kaynak kısmına da =liste formülünü girdim tamam dedim.

4.) Listemin açılacağı bağlı hücreyi de seçerek (C1 hücresinde iken) Veri » Doğrulama menü / menü konutunu verdikten sonra izin verilen kısmında,
Listeyi seçtim. Kaynak kısmına da =dolaylı(B1) formülünü girdim tamam dedim.

Alıntıdır. Başka bir web adresinden temin ettim. Kolayca istenilen değeri veriyor arkadaşlar bilginiz olsun..

Başka bir sorum var şimdi.

Diğer yapmam gereken TAB veya başka bir tuşa basınca benim istediğim sıradaki hücrelere atlamasını sağlamak.

Mesela Enter veya Tab tuşuna basınca A1'deyse A5'e atlasın.
Ben araştıracağım bilen varsa buradan yazarsa sevinirim..