excelde makroyla veri kaydetmek nasıl yapılır?

merhaba ben bir anket formu hazırladım.
ek'te mevcut durumda yapmak istediğim form bölümünde giriş yaptıklarım data bölümünde kaydedilmesini istiyorum am bir türlü kayıt olayını yapamıyorum yardımcı olursanız sevinirim

Kayıt olayını userform kullanarak mı yapmak istiyorsunuz?
Biraz açarmısınız bu kayıt şeklini?

keniken sana çok mu çok teşekkür ederim. allah senden razı olsun beni büyük bir dertten kurtardın. ama senden bir ricam olacak bunu bana nasıl yaptığını anlatabilirmisin. bu kayıt olayı benim işime çok yarayacak.

şimdiden yaptıkların için tekrar tekrar çok teşekkür ederim.

rica ederim..yardımcı olabildiğime sevindim..yaptığım şey kopyala yapıştır dan başka bi şey değil aslında..sadece kopyalananları boş hücrelere yapıştırmak için bir döngü var..macro sayfasına girerseniz orada görürsünüz..takıldığınız yer olursa başka konularda da lütfen sorun..

haaa, bu arada mesajınızın altına kullandığınız excel versiyonunu da yazarsanız size daha kolay yardımcı olunur.. :arkadas:

Kullandığım Office Excel 2003
söylemiş olduğun makro sayfasının hangi konusu bunun linkini verirsen sevinirim.
ayrıca kayıt butonundaki
Sub kayıt()
Worksheets("DATA (2)").Select
Range("B3:BY3").Select
Selection.Copy
Worksheets("DATA").Select
Range("b3").Select
bul:
If Not IsEmpty(ActiveCell) Then
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
GoTo bul
Else
Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues
End If
Worksheets("FORM").Select
End Sub
inceledim ama bunun daha bir türkçesi olsa çok iyi olur. :)

macro sayfasını zaten görmüşsünüz..bahsettiğim macro sayfası oydu..ayrıca vba kodlarını türkçe yazmak imkanı yok ne yazık ki :( hatta bildiğim kadarı ile hiç bir program yazılmıyor türkçe.. :?

anlıyorum tabi sen bu makroyu yaparken bu vba kodlarını yazmıyorsun sadece yeni makroyu çalıştırp işlemleri sırayla yapıyorsun. vba kodları yapmış olduğun işleme göre otomatik olarak kendisi yazıyor değilmi? :hey:

Merhaba atkan,
Makro yazmak için iki yöntemden biri, MAKRO KAYDET yöntemidir ki sizin de bahsetmeye çalıştığınız budur. Bunu Excel içinde Makro Kaydet komutu ile başlayıp siz işlemlerinizi bitirip KAYDI DURDUR diyene kadar excel ile beraber çalışan VB Editörü kendisi yapar. Bir çeşit video kaydı gibidir. Yaptıklarınızı görsel olarak değil de kendi diliyle ifade eder VB.
Diğer yöntem ise VB Editörünü kullanarak komutlar, fonksiyonlar, değişkenler kullanılarak manuel olarak yapılan kod yazma şeklidir. İkisi arasında çok belirgin farklar vardır. Mesela karşılaştırma işlemleri, döngüler vb bir çok işlem ancak manuel kod yazma yöntemiyle yapılacak işlemlerdir.

Aslında yeryüzünde tüm çözümler ihtiyaçlar doğrultusunda ortaya çıkmıştır. Eğer zaten excelin yetenekleri sizin ihtiyaçlarınıza cevap veriyorsa zaten makro diye bir arayışa girmenize gerek kalmayacaktır. Ama excelin size göre keşfedilmemiş taraflarını açığa çıkartıp bir şeyle oluşturayım derseniz işin içine makrolar, API ler girer. Sonuçta bir programlama dili olarak da exceli düşünebilirsiniz, veri tabanı gibi de düşünebilirsiniz, hesap makinesi olarak da.
Bu tamamen sizin excelin yeteneklerinden ne kadar yararlanma arzunuz olmasıyla ilişkilidir.

Biraz uzadı galiba. Þöyle bağlayalım. Excel de makro kullanmak size daima artı getirecektir. Bunun için buyrun, forum da ARAMA menüsünü kullanın. Excelinizin basılmadık tuşu, girilmedik menüsü kalmasın.
Kolay gelsin.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
cako' Alıntı:
Bunun için buyrun, forum da ARAMA menüsünü kullanın. Excelinizin basılmadık tuşu, girilmedik menüsü kalmasın.
ehehehee.... bu güzeldi işte :mrgreen:

sağol cako verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. bende şimdi bunu incelemeye alıyorum vba biraz değil baya zor ama excelde makroyu kullanmak daha basit keniken'in oluşturduğu makroyu kendim yapamaya çalıştım yarısına kadar geldim sonrası tam bir karmaşa oldu. daha doğrusu anlayamadım çünkü vba kodlarının inceleyirum buna karşı excelde makro olayında apışıp kalıyorum mesela vba aki kod "If Not IsEmpty(ActiveCell) Then
ActiveCell.Offset(1,0).Select" ama gelde bunu exceldeki makroda nasıl yapılıyor bunları öğrenebilirsem işim daha da kolay olacak. :oops:

Bunu excelde makro kaydet yöntemiyle yapamazsıız zaten. Mecburen elinizle yazacaksınız.
Az önce demiştim ki
Mesela karşılaştırma işlemleri, döngüler vb bir çok işlem ancak manuel kod yazma yöntemiyle yapılacak işlemlerdir.
  • If=Eğer
    NotIsEmpty(ActiveCell)=Aktive hücre boş değil
    Then=İse
    ActiveCell.Offset(1,0).Select= Aktive hücrenin 1 satır altında ve 0 sütun sağındaki hücreyi seç.

cako peki şimdi senin yazdığın gibi yani kodların bu şekilde türkçe olarak karşığı olan bir adres veya başka bir döküman gibi birşey nereden bulabirim.

Ben bilmiyorum. Ama gerek de yok. Alıştırma yaparak öğreneceksiniz. Benim de ingilizcem çok iyi değil. Bunlar zaten basit ifadeler. Korkutmayın kendinizi.
Bırakın elleriniz yazmaya çalışsız.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Tam aradığım konu ama ne yazık ki link ölmüş bu konu hakkında yardım edebilecek arkadaşlarımız varsa şimdiden yardımları için teşekür ederim.