Excelde mouseover özelliği var mı ?

Katılım
14 Kasım 2017
Mesajlar
618
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-01-2024
Arkadaşlar 2 tane sorunum var yardımlarınızı bekliyorum.

1. Mouse / Fare herhangi bir hücrenin üzerine geldiğinde o hücrenin bulunduğu sütunun rengi değişsin istiyorum.

2. Aynı işlevi butonlar için de yapmak istiyorum. Yani bir buton ekledim mesela rengi kırmızı mouse üzerine geldiğinde mavi olsun istiyorum.

Bunları nasıl yapabilirim ?
 

netzone

Altın Üye
Katılım
10 Mayıs 2006
Mesajlar
789
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝2019 32 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝10 64 Bit 𝙏𝙍⎠
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-09-2027
Merhaba,

Sorularınıza cevap verebilmek için yaptığım araştırma sonucu:

1. Sorunuza Cevaben:
- Aşağıdaki kodu sayfanızın için kullanın.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Application.CutCopyMode = False Then
Application.Calculate
End If
End Sub
- Akabinde şu şekilde Koşullu biçimlendirme ekleyin.

Kural: =YADA(HÜCRE("col")=SÜTUN();HÜCRE("row")=SATIR())
Hedef: =$A$1:$M$20 * A1 ile M20 aralığında istediğiniz gibi satır ve sütun renklenir.

Dosyayı inceleyiniz.
Altın üye olmadığınızı farkettim. Dosyayı Buradan yada Buradan indirebilirsiniz.
** Kodlar Alıntıdır.

2. Sorunuz forumda daha önce sorulmuş ve mouseover özelliği olmadığı belirtilmiş.

İyi çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Katılım
14 Kasım 2017
Mesajlar
618
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-01-2024
Hocam baya bir zahmet vermişim emeğine sağlık teşekkür ederim
 

netzone

Altın Üye
Katılım
10 Mayıs 2006
Mesajlar
789
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝2019 32 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝10 64 Bit 𝙏𝙍⎠
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-09-2027
Rica ederim, sorunuza çözüm olabildiysek ne mutlu.
 

Ömer BARAN

Uzman
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
13,002
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Madem düğmenin mouseover özelliği yok, iki adet LABEL'dan yararlanıp olayın etrafından dolaşarak halledeyim dedim.
İşlemi Sayın @netzone 'nin eklediği belgeye ekledim.

Belgeye, fareyle BURAYA tıklayarak erişebilirsiniz.
.
 

Ekli dosyalar

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
2 tane activex nesnesi commandbutton ekledim.
1 tane label ekledim.labeli en alta koydum.üstünede 2 commandbuttonu koydum.
Buttonların ve labelin mosemove olayına ilgili kodları yazdım.
dosya ektedir.
 

Ekli dosyalar

Katılım
14 Kasım 2017
Mesajlar
618
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-01-2024
cevap veren herkese teşekkür ediyorum emeğinize sağlık
 

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Katılım
30 Temmuz 2012
Mesajlar
3,593
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-02-2029
Teşekkürler arkadaşlar
Saygılarımla
 

bjk55

Altın Üye
Katılım
29 Mart 2010
Mesajlar
174
Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE - MİCROSOFT OFFİCE PROFESSİONAL PLUS 2021
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-03-2036
Merhaba,

Sorularınıza cevap verebilmek için yaptığım araştırma sonucu:

1. Sorunuza Cevaben:
- Aşağıdaki kodu sayfanızın için kullanın.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Application.CutCopyMode = False Then
Application.Calculate
End If
End Sub
- Akabinde şu şekilde Koşullu biçimlendirme ekleyin.

Kural: =YADA(HÜCRE("col")=SÜTUN();HÜCRE("row")=SATIR())
Hedef: =$A$1:$M$20 * A1 ile M20 aralığında istediğiniz gibi satır ve sütun renklenir.

Dosyayı inceleyiniz.
Altın üye olmadığınızı farkettim. Dosyayı Buradan yada Buradan indirebilirsiniz.
** Kodlar Alıntıdır.

2. Sorunuz forumda daha önce sorulmuş ve mouseover özelliği olmadığı belirtilmiş.

İyi çalışmalar.
Bunu direk Makro şeklinde nasıl yapabilirim çünkü sütünlarda kopyalama yaptım mı biçimlendirme çoğalıyor ve excelde donma sorunu oluyor ?
 
Katılım
26 Eylül 2019
Mesajlar
25
Excel Vers. ve Dili
2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28-09-2020
Merhaba,

Sorularınıza cevap verebilmek için yaptığım araştırma sonucu:

1. Sorunuza Cevaben:
- Aşağıdaki kodu sayfanızın için kullanın.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Application.CutCopyMode = False Then
Application.Calculate
End If
End Sub
- Akabinde şu şekilde Koşullu biçimlendirme ekleyin.

Kural: =YADA(HÜCRE("col")=SÜTUN();HÜCRE("row")=SATIR())
Hedef: =$A$1:$M$20 * A1 ile M20 aralığında istediğiniz gibi satır ve sütun renklenir.

Dosyayı inceleyiniz.
Altın üye olmadığınızı farkettim. Dosyayı Buradan yada Buradan indirebilirsiniz.
** Kodlar Alıntıdır.

2. Sorunuz forumda daha önce sorulmuş ve mouseover özelliği olmadığı belirtilmiş.

İyi çalışmalar.
kolay gelsin çalışmayı dosyama uyguladım yalnız bir sorum var hücreye silip veya veri girince işlevini yerine getiriyor nedeni ne olabilir acaba
 

cavanoos

Altın Üye
Katılım
17 Aralık 2008
Mesajlar
617
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-01-2026
Merhaba;

Aktif hücreyi renklendirmeye çalışıyorum.
Sitede bununla ilgili makro ile yapılan çözümler var.
Fakat tam istediğim gibisini bulamadım.
Aradığıma en yakın örnek ekte var.
Burada da yardımcı tablo kullanılmış
Bu dosya üzerindeki makroyu yardımcı tablo yok gibi düzeltebilirsek istediğimize ulaşacağız.

Yardımcı olabilir misiniz ?
 

Ekli dosyalar

Üst