excelde mükerrer ayıklama

Excel Vers. ve Dili
2007 english
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-05-2022
öncelikli olarak böyle bir site kurup biz acemilere yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim :)

benim problemim elinde bulunan yaklaşık 60.000 adres var ve bunların içinden mükerrer olanları ayıklamam lazım fakat adreslerde tam doğru yazılmış değil mesela a mahallesi b caddesi c sokak no.2

ve aynı adres tekrar yazılmış

b caddesi c sok. no:2 gibi (dikkat ederseniz bazı imla değişiklikleri var)

bunu excelde bana renkli bir şekilde gösterebilmesi mümkünmüdür yada yazılan satırın % 70 veya % 60 benzerse renklendir diye bir formül makro varmıdır

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
yanıt

Sayfada süzdürerek benzerleri bulabilirsiniz
Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
If TextBox1 = "" Then
Selection.AutoFilter field:=1
End If
Selection.AutoFilter field:=1, Criteria1:="*" & TextBox1 & "*"
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 english
04-05-2022
bu önermiş olduğunuz formülü biraz daha geliştirebilirsek çok daha güzel olacak ben buraya örnekli bir resimde koyup onun üzerinden örnek verirsem daha sağlıklı olacaktır.

sadece A hücresi için değil tüm hücrelerde karşılaştırma yapmamız ve fazla veya benzer adresleri renklendirme yapması işimi dahada kolaylaştıracaktır..

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=17185

bu konuya goz atmanızı onerıyorum ayrıca dogrulamadan da gırerek mukerrer gırısı engelleyebılırsınız

adreslerı a sutununa yazıyorsunuz dıyelım..

data / valıdatıon / formulas

dıyerek

=countif(a:a,a1)=1 derseniz isterseniz uyari verir isterseniz girisini engeller..

Excel Vers. ve Dili
2007 english
04-05-2022
çok teşekkürler verdiğiniz bilgi için verdiğiniz linkteki örneği inceleyip ona göre bir çözüm yolu üretmeye çalışacagım artık :)