Excel'de mükerrer veri bulma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
excel sayfasına veri giriyorum fakat girdiğim verilerde mükerrer bilgi olmasını istimiyorum. bunun için yarım edebilirmisiniz.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
excel sayfasına veri giriyorum fakat girdiğim verilerde mükerrer bilgi olmasını istimiyorum. bunun için yarım edebilirmisiniz.
Merhaba,

Örnek dosyayı incelermisiniz..

.

Ekli dosyalar

teşekkürler espiyonajl. Bu da olabilir ama, benim aradığım mükerer yazılan verileri kabul etmesi fakat bunları farklı bir renkle göstererek beni uyarması.

ozgretmen sizede teşekürler. Fakat istediğim bu da değil. Mesela başka bir sayfadan kopyaladığım isim listelerini daha önceden kendi oluşturduğum isim listelerinin devamına yapıştırdığımda yada yeni isim ilave ettiğimde aynı isimlerin bulunduğu hücreleri yada hücre içindeki yazı rengini değiştirmesini istiyorum.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Birde aşağıdaki kodları dener misiniz?
Kodlar ilgili sayfanın kod bölümünde olmalı. Kontrol sadece A sütununda yapıldı.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A2:A65536]) Is Nothing Then Exit Sub
Dim Son As Long
Son = [A65536].End(3).Row
Application.ScreenUpdating = False
Range("A2:A" & Son).Interior.ColorIndex = xlNone
For i = Son To 2 Step -1
    If WorksheetFunction.CountIf(Range("A2:A" & i), Cells(i, "A")) > 1 Then
        Cells(i, "A").Interior.ColorIndex = 15
    End If
Next i
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Güle güle kullanınız Sayın meraya. Fakat bu yöntem büyük datalarda ne kadar verimli çalışır onu bilemiyorum.

Uygulama sonucunu buraya yazarsanız sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 - ingilizce
merhaba,
listeme bu kodları ekledim ve çalışıyor. liste, hergün ekleme yapılan bir liste olduğu için daha büyük datalarda ne kadar verimli olacağını bilemiyorum şu an için:) bir de, rengi değiştirmek için ne yapılmalı?

Excel Vers. ve Dili
office 2003
SEVGİLİ ARKADAŞLAR. BENİM EXEL SAYFAMDA A SÜTÜNÜNDA YAKLAŞIK 4 BİN ADET t.c KİMLİK NUMARASI VAR. BU NUMARALAR ARASINDA MÜKERRER YAZILAN VARMI ACABA MERAK EDİYORUM. NASIL BİR FORMÜL YAZMALIYIM

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Sayın baykarabay;

Koşullu biçimlendirmeyi kullanabilirsiniz.A sütununu seçin BİÇİM/KOŞULLU BİÇİMLENDİRME yolunu kullanın ve soldaki kutucukta Hücre Değeri yerine Formül seçeneğini seçip şu formülü yazın:

=EĞER(EĞERSAY($A:$A;A1)>1;DOĞRU;YANLIŞ)

Daha sonra sağda bulunan Biçim tuşuna basarak mükerrer kayıtların nasıl işaretlenmesini istiyorsanız misal:kırmızı hücrede beyaz kalın yazı gibi...seçiminizi yapın.Tamama bastığınızda yaptığınız seçime göre varsa mükerrer kayıtlar işaretlenecektir.

Koşullu biçimlendirmeyi zaten biliyorsanız yazdıklarımı hoş görün zaman kaybetmeyelim diye açıklamalı yazdım.

Kolay gelsin..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...