Excel'de Nasıl Pratik Yapmalı?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24-09-2021
Herkese merhabalar,
aranıza yeni katılmış bulunuyorum. Bir youtube kanalı aracılığıyla excel öğrendikten sonra buranın en faydalı platform olacağını düşünerek genç bir kardeşiniz olarak aranıza katılmakta fayda gördüm.
Bilgisayara hakimim ve şu zamana kadar orta seviyede excel öğrendim diyebilirim.
Biraz daha pratik yapıp makroları öğrenmek ve beraberinde ileri seviye excel öğrenmek istiyorum.
Ancak şu an için nasıl pratik yaparım, bilgilerimi nasıl pekiştiririm bir fikrim yok. Forumda ödev tarzı içerikler vs. var mıdır ödev yapalım, veya herhangi birine gerekli olan excel tablosunu biz burada hazırlamaya çalışarak ta pratik yapmış olabiliriz diye düşünüyorum.
Ancak çok yeni olduğum için kafamda net olarak ne yapmam gerektiği yok.
Videoları izlerken pratik yapsak ta, bir yerden sonra sıkıcı bir hal almaya başlıyor sürekli aynı konular ve işlemler olduğu için.
Bu evde kaldığımız günlerde excel ile sürekli vakit geçirmek daha fazla öğrenip pratik yapmak istiyorum ancak bir çare bulamadım, sürekli bir kitabın aynı kısmını okuyormuş gibi oluyorum :)
Yardımcı olacak kişilere şimdiden teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Aramıza hoşgeldiniz.

Kendinizi geliştirmek için forumdaki sorulara cevap vermenizi öneririm. Sizin için pratik olur.

Makro içinde işin temelinden başlamanızı öneririm. VBA kod editörünü incelemekle işe başlayın. Neler var hakim olun. Sonra kod yapılarına geçersiniz. Tanımlamalar-Döngüler derken zaten kendinizi kod dünyasında bulursunuz. Orası da sizin bakış açınıza göre şekilleniyor. Ne kadar geniş bakarsanız o kadar çok ilerlersiniz.

Matrix filmindeki gibi (Mavi Hap-Kırmızı Hap)

Tercihinize göre kapılar açılacaktır. Başlangıçta biraz zor gibi görünebilir ama terimlere ve kurallara hakim olursanız gerçekten kolay olduğunu göreceksiniz.

Şimdiden kolay gelsin...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24-09-2021
Merhaba,

Aramıza hoşgeldiniz.

Kendinizi geliştirmek için forumdaki sorulara cevap vermenizi öneririm. Sizin için pratik olur.

Makro içinde işin temelinden başlamanızı öneririm. VBA kod editörünü incelemekle işe başlayın. Neler var hakim olun. Sonra kod yapılarına geçersiniz. Tanımlamalar-Döngüler derken zaten kendinizi kod dünyasında bulursunuz. Orası da sizin bakış açınıza göre şekilleniyor. Ne kadar geniş bakarsanız o kadar çok ilerlersiniz.

Matrix filmindeki gibi (Mavi Hap-Kırmızı Hap)

Tercihinize göre kapılar açılacaktır. Başlangıçta biraz zor gibi görünebilir ama terimlere ve kurallara hakim olursanız gerçekten kolay olduğunu göreceksiniz.

Şimdiden kolay gelsin...
Korhan hocam teşekkür ederim, dediklerinizi uygulamaya çalışacağım :)