excelde otomatik stok oluşturma yardım

Excel Vers. ve Dili
office xp tr
merhabalar ekteki programı sitenizden buldum aradığım bişeydi kendime göre ayarlamak istedim ama beceremedim. kısaca yapmak istediğimi anlatayım. benim verdiğim değerlerle stok oluşturmak istiyorum. örneğin cari kodu kısmında firmanın adına tıkladığımda ilk sırada sayı olarak değilde benim verdiğim ( 1. sayfada görebilirsiniz mesela firma adı hasme kısaltması HA) hasme yazısına tıkladığımda kod olara HA kısaltmasının çıkmasını istiyorum. daha sonra cinsi ne tıkladığımda örneğin ERKEK kısmını seçtiğimde ERKEK için belirlediğim E kısaltmasının stok kodunda görünmesini istiyorum. şu anki form üzerinde bunu yapmak mümkünmü yoksa farklı bir yolmu denemeliyim. şimdiden teşekkür ediyorum. yardımcı olursanız sevinirim bütün interneti dolaştım bunu yapabileceğim bir program bulamadım.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Not: Başlığınızı "ürün kodu oluşturma" şeklinde düzenlerseniz daha anlaşılır olur.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office xp tr
Otomatik stok kodu oluşturma

öncelikle çok teşekkür ederim üstad. tam dediğim gibi olmuş. ellerine bilgine sağlık ve en önemlisi ilgine minnettarım. aslında bir çok kişinin işine yarayacak birşey çünkü bunun bi programı yok yani sanırsam yok ben bulamadım en azından. bir çok stok kayıt programları kendileri veriyor stok kodlarını ama ben ürünün etiketine baktığım zaman ürünün özelliklerini okuyabilmeliyim ve buda diğer programlarda mümkün değil. başlık düzeltme konusuna gelince aslında şöyle olmalı OTOMATİK STOK KODU VERME yani ürün kodu olmamalı çünkü bu ürünün kodu değil ürüne verilen stok bilgisinin kodudur. yani ürünün stok kodudur. başlığı yinede eksik yapmışım OTOMATİK STOK KODU OLUŞTURMA yerine OTOMATİK STOK OLUŞTURMA Demişim ama nasıl düzelteceğimi bilmiyorum .

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Merhaba,

Tam aradığım gibi bir program olmuş. Fakat bunu kendime göre nasıl uyarlayabilirim? Yani atamaları kendime göre uyarlamak istiylorum ama izin vermedi?

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba ,
Kısıtları kendimize göre nasıl uyarlayabiliriz? Ve seçtiğimiz kısıtlara göre oluşan stok kodu bir bilgi kutusunda çıkabilir mi?

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn. Maybe12;
Örnek dosya ekleyerek sorununuzu belirtin.
İyi çalışmalar.