Excelde Satır atlayarak Veri çekme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Merhabalar,

Formda bu konuyla ilgili bir kaç konu var ancak benim istediğimden daha farklı genelde. Ben bir çalışma kitabının sayfasından 15 satır arayla diğer sayfaya veri çekmek istiyorum. Bu veriyide diğer bir sayfadaki sabitime bölüp yüzdesini alacağım. İkinci kısım kolay ancak ilk kısmı bir türlü yapamadım.

Yani, sayfa 1'in E3 ündeki veriyi, E8'i, E23'ü (15 er atlaya atlaya) verileri Sayfa 2 ye aktarmak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Arkadaşlar çok önemli ve acil yardımcı olur musunuz lütfen?

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Sayfa1'deki E8, E23, E38,.... şeklinde 15 satır atlayarak E sütunundaki verileri Sayfa2'ye almak için; aşağıdaki formülü
Sayfa2'de, Sayfa1 E8'deki veriyi alacağınız hücreye (ilk sonuç almak istediğiniz hücreye) uygulayın ve aşağı doğru kopyalayın.

Halledemezseniz; sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda
(sayfa adları, alınacak veri adresleri, verinin yazılacağı alanlar aynı olacak şekilde)
bir örnek belge üzerinden ve olması gereken sonuçları, olması gereken konumlarına elle yazarak sorarsanız daha hızlı ve net çözüme ulaşırsınız.

Örnek belge yükleme yöntemine ilişkin kısa açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.
.
Kod:
=[COLOR="Red"]KAYDIR[/COLOR](Sayfa1!$E$1;(SATIR(A1)-1)[B][COLOR="Red"]*15[/COLOR][/B]+7;0)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Sayfa1'deki E8, E23, E38,.... şeklinde 15 satır atlayarak E sütunundaki verileri Sayfa2'ye almak için; aşağıdaki formülü
Sayfa2'de, Sayfa1 E8'deki veriyi alacağınız hücreye (ilk sonuç almak istediğiniz hücreye) uygulayın ve aşağı doğru kopyalayın.

Halledemezseniz; sorunuzu, gerçek belgenizle aynı yapıda
(sayfa adları, alınacak veri adresleri, verinin yazılacağı alanlar aynı olacak şekilde)
bir örnek belge üzerinden ve olması gereken sonuçları, olması gereken konumlarına elle yazarak sorarsanız daha hızlı ve net çözüme ulaşırsınız.

Örnek belge yükleme yöntemine ilişkin kısa açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.
.
Kod:
=[COLOR="Red"]KAYDIR[/COLOR](Sayfa1!$E$1;(SATIR(A1)-1)[B][COLOR="Red"]*15[/COLOR][/B]+7;0)

Hoşbuldum çok teşekkür ederim.. Ancak olmuyor maalesef..

http://www.dosya.tc/server12/xwf69l/ornek.xlsx.html

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Tekrar merhaba.

Umarım yanlış anlamadım.
Aşağıdaki formülü 02 sayfası C2 hücresine uygulayıp sağa ve aşağı doğru kopyalayın.

NOT: Verdiğim formül A sütun başlığını taşıyan veriler içindir.
Aynı işlemi örneğin H sütun başlığı için yapacaksanız;
formülde mavi renklendirdiğim sütun adlarını, sırasıyla $L$1 ve $J$3 olarak değiştirmenizin yeterli olması gerekir.

.
Kod:
=[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR](ŞUBAT![B][COLOR="Blue"][SIZE="4"]$E$1[/SIZE][/COLOR][/B];(([COLOR="red"]SÜTUN[/COLOR](B$2)-1)*15+[COLOR="red"]SATIR[/COLOR]($A1)+1);0)/[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR](KAYNAK![B][COLOR="blue"][SIZE="4"]$C$3[/SIZE][/COLOR][/B];[COLOR="Red"]SATIR[/COLOR]($A1);0)

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhabalar;

excel ile ilgili soru sorsam yardımcı olabilir misiniz,

Depo stok listesi oluşturdum.
Örneğin A sütununda malzeme raf yeri mevcut, 1 nolu raf, 2 nolu raf diye, B sütununda malzeme sayıları, C sütununda fiyatları, B sütununda eksik malzemeleri örneğin -1,-2 olarak belirttim. Malzeme eksik ise o malzemenin C sütununda fiyatıda örneğin -30 TL çıkıyor. şimdi ben A sütununda 1 nolu rafı filtrelediğimde hücreye 1 nolu raftaki eksik malzemelerin fiyatlarını, farklı bir hücreye fazla miktardaki malzemelerin fiyatlarını toplatmak istiyorum. Ben formül yaptığımda filtrelediğim rafa göre değil sütundaki 1,2,3 nolu tüm raflardaki eksik fiyatları topluyor, filtrelediğim rafa göre eksik fiyatlarını ayrı olarak toplama yapamıyorum. yardımcı olabilir misiniz,

Tesekkürler

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Tekrar merhaba.

Umarım yanlış anlamadım.
Aşağıdaki formülü 02 sayfası C2 hücresine uygulayıp sağa ve aşağı doğru kopyalayın.

NOT: Verdiğim formül A sütun başlığını taşıyan veriler içindir.
Aynı işlemi örneğin H sütun başlığı için yapacaksanız;
formülde mavi renklendirdiğim sütun adlarını, sırasıyla $L$1 ve $J$3 olarak değiştirmenizin yeterli olması gerekir.

.
Kod:
=[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR](ŞUBAT![B][COLOR="Blue"][SIZE="4"]$E$1[/SIZE][/COLOR][/B];(([COLOR="red"]SÜTUN[/COLOR](B$2)-1)*15+[COLOR="red"]SATIR[/COLOR]($A1)+1);0)/[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR](KAYNAK![B][COLOR="blue"][SIZE="4"]$C$3[/SIZE][/COLOR][/B];[COLOR="Red"]SATIR[/COLOR]($A1);0)
İstediğim tam olarak bu, çok teşekkür ederim emeğinize sağlık. Müsait olduğunuz bir anda formülü açıklayabilir misiniz mantığını tam olarak anlayamadım. En azından bu tarz bir durumla karşılaşırsam kendim de yapabileyim isterim. Çok sağolun tekrardan :)