Excel'de satır/satırlar seçme??

Excel Vers. ve Dili
2007tr
Merhaba
Excel içinde formülle veya makroyla belli özelliği sağlayan satırları seçip üzerlerinde nasıl işlem yapabilirim? Mesela isim sutününda Ali özelliğini sağlayan satırı/satırları seçmek ve her satırdaki sutünlarda bulunan verilerle işlem yapmak istiyorum? Bu arada kullandığım sürüm 2007.
Şimdiden teşekkürler...

Erdal

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ev: 2021 - Türkçe 32 Bit
İşyeri: 2016 - Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-10-2029
Merhaba
Biraz daha açıklayıcı olur ve sorunuzu örnek üzerinde sorarsanız yardımcı olacak arkadaş mutlaka çıkacaktır diye düşünüyorum.

Excel Vers. ve Dili
2007tr
Açığı uzun olur diye yazmadım ama onu da yazıyım :)

Benim bi tane excel dosyam var onda kişiye verilmiş arabaların km'leri tutuluyor. Atıyorum bir gün bakılıyor 1000 de başka bi gün bakılıyor 1020'de aynen bu şekilde satır satır ekleniyor. Tabi aynı satırda plaka, harcama vs. gibi başka bilgilerde var. Ben bunu özet tablo şeklinde aynı excel dosyasında farklı sayfada göstermek istiyorum. Normalde özet tablo toplam yapıyor ama km'ler toplanmış şekilde değil, son girenden ilk giren çıkartılmış şekilde lazım. Bunu nasıl yapabilirim? Açıkçası benim aklıma yukarıdaki sorduğum şekilde yapabileceğim geldiği için öyle yazdım. Ama sorunun kaynağı bu :). Şimdiden teşekkürler...

Serdar SELEN

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
İşyerinde Excel 2003 ing
Evde Excel 2007 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-04-2025
Merhaba,

Açıklamayı ornek bir dosya ile desteklersenız daha iyi olur.

Selamlar.