excelde spariş formu

merhaba arkadaşlar.excelde düzenlenmiş bir sipariş formuna ihtiyacım var.yaklaşık 100 çeşit ürün olduğu için aşağı açılır listeler kullanışsız olucak,ürünün kodunu yazınca isminin yanındaki sütunda gözükmesini istiyorum.mesela 6600 yazınca nokia şu şu gibi,ikinciside 6600 yazınca istenen adet 30 ve 30'un katları olmalı,7700 yazınca adet 40 ve 40'ın kartları olmalı,eğer fazla olmazsa mesela 6600 yazınca renk belirtmek şart olmalı,7700 yazınca renk belirtmesede olur gibi,bir sipariş formuna ihtiyacım var,mümkünmü acaba,yadımcı olursanız çok sevinirim.

Yardım etmek isteyen arkadaşların ne yapmasını istiyorsunuz?
Projenin tamamını yazıp size vermesini mi?

En azından bir excel kitabı oluşturun.
bir textbox bir komut düğmesi koyun,
Sayfanın birine elinizdeki stoğu yazın.

Daha sonra gelin foruma "ben textbox'a yazdığım değeri ilgili sayfada arayıp, bulunursa hemen yanındaki stok adını şuraya yazdırmak istiyorum,

ama şu satırda tıkandım,
hata kodu şu"

demeyi deneyin.

Benim bildiğim, bu forumun kuruluş amacı isteyene sıfırdan proje yapıp teslim etmek değil, excel, makro, fonksiyon vs hakkında daha çok bilgi sahibi olmak isteyenleri bir yerde toplayıp, online fikir akışı sağlamak, ilgili konularda gelişmelerine yardımcı olmaktır.

ekteki dosya benim işime yarıyacak şekilde

Exceli ciddi bir şekilde yeni kullanmaya başladım,söylediklerinizi yapıcak kadar da bilgim yok,sipariş formunu acil hazırlamam lazım,daha sonra daha fazla bilgim olunca benzer uygulamaları geliştirmeye çalışıcam.eserceker sitesinde bilgisayar siparişi için güzel bir örnek gördüm,modifiye etmeye çalıştım ama başarılı olamadım,bana maliyet değil yalnızca ürün adı ve rengi lazım.Monitör kısmına kendi ürünlerimi yazdım,sipariş sayfasında her ürün için monitörü yazdım,sonra o sütünu görünmez yaptım,kendi ürünlerim 100 kadar olduğu halde ancak 6 tanesini görüp girebiliyorum.Aynı sistemde yalnız ürün kodu ve rengi girebileceğim bir forma ihtiyacım var:Fazla vaktini almıycak,tecrübe sahibi arkadaşlardan yardım istiyorum

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın senseysen,

Ben katları falan düşünmeden doğrudan malzeme kodunu yazınca ilgili alanlar geliyor, malzeme kodunu bilmeniz gerek, ona göre :)
Not : Malzeme kodlarında sınır yok istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz
işinize yarar mı bilmiyorum, formüllü alanları korudum, sayfa koruması şifresi 1 dir.
Belki bir fikir verir

Excel Vers. ve Dili
excell 2003 turkçe
mrb ben ekte dosya goremıyorum benımde acılen sıparıs formuna ıhtıyacım var cunku programım hata verıyor lutfen yardım edın

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
bende
neden ki