excelde stunların başına boşluk ekleme

Excel Vers. ve Dili
windows 8
Merhaba arkadaşlar,

Elimde çok fazla satır ve stunlardan oluşan bir tablo var. Bunu worda text olarak aktarmak istiyorum. Benim aklıma gelen ilk yol: worda yapıştırıp tabloyu metne aktarmak. Fakat burada hücreler arasına ", "(bir virgül ve bir boşluk) koymak istiyorum. Word seçeneğinde sadece virgül koyabiliyorum. Dolayısıyla eğer excelde sutunların başına standart olarak boşluk ekleyebilirsem sorun çözülür diye düşünüyorum. Buna göre excelde stunların başına boşluk eklemek için pratik bir yolunuz var mı?
Veya yukarıda ifade ettiğim excel tablosunu hücreler arasına ", " ekleyerek worda nasıl aktarabilirim?
Şimdiden teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
ingilizce ve türkçe
örnek dosya ekleyebilir misiniz ?
YERİNEKOY fonksiyonu ile yada & işleci ile basitçe de çözülebilir

Excel Vers. ve Dili
windows 8
Merhaba,

Aşağıdaki linkte örnek bir dosya var.
http://www.dosyaupload.com/2EOy
Burada yapmak istediklerim:
1. A stunda olan aynı isimleri otamatik olarak alt alta getirmek. Örneğin tabloda 4 tane Scariola viminea geçiyor. Bunları içerikleriyle beraber (yani karşılarındaki hücreleriyle beraber) alt alta getirebilir miyiz? Tablo epeyce uzun linkteki sadece bir örnek.
2. Bütün stunlarda yer alan hücrelerin başına otamatik olarak boşluk eklemek istiyorum. Çünkü bunu worda text olarak aktarmak istiyorum. Benim aklıma gelen ilk yol: worda yapıştırıp tabloyu metne aktarmak. Fakat burada hücreler arasına ", "(bir virgül ve bir boşluk) koymak istiyorum. Word seçeneğinde sadece virgül koyabiliyorum. Dolayısıyla eğer excelde sutunların başına standart olarak boşluk ekleyebilirsem sorun çözülür diye düşünüyorum.
3. E stununundaki hücrelerin başına "N" ve F stununundaki hücrelerin başına "E" harfi koymak istiyorum.
Bu sorularıma cevap alırsam bu işlemleri manuel olarak yapmaktan beni kurtarısınız.
Şimdiden çok teşekkürler...

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Merhaba,

Aşağıdaki linkte örnek bir dosya var.
http://www.dosyaupload.com/2EOy
Burada yapmak istediklerim:
1. A stunda olan aynı isimleri otamatik olarak alt alta getirmek. Örneğin tabloda 4 tane Scariola viminea geçiyor. Bunları içerikleriyle beraber (yani karşılarındaki hücreleriyle beraber) alt alta getirebilir miyiz? Tablo epeyce uzun linkteki sadece bir örnek.
2. Bütün stunlarda yer alan hücrelerin başına otamatik olarak boşluk eklemek istiyorum. Çünkü bunu worda text olarak aktarmak istiyorum. Benim aklıma gelen ilk yol: worda yapıştırıp tabloyu metne aktarmak. Fakat burada hücreler arasına ", "(bir virgül ve bir boşluk) koymak istiyorum. Word seçeneğinde sadece virgül koyabiliyorum. Dolayısıyla eğer excelde sutunların başına standart olarak boşluk ekleyebilirsem sorun çözülür diye düşünüyorum.
3. E stununundaki hücrelerin başına "N" ve F stununundaki hücrelerin başına "E" harfi koymak istiyorum.
Bu sorularıma cevap alırsam bu işlemleri manuel olarak yapmaktan beni kurtarısınız.
Şimdiden çok teşekkürler...
Aşağıdaki kodları bir modüle kopyalayıp çalıştırırsanız öncelikle Sayfa2'de verilerinizi tek hücrede aralarına virgül ve boşluk koyarak birleştirir. Daha sonra D'deki İndirilenler klasörüne txt dosyası olarak kaydeder. Klasörü kendi klasörünüze göre değiştirmeyi unutmayın:

Kod:
Sub botanik()
    Range("A1").Select
    Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
    Range(Selection, Selection.End(xlToRight)).Select
    ActiveSheet.Sort.SortFields.Clear
    ActiveSheet.Sort.SortFields.Add Key:=Range("A1:A9"), _
        SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, DataOption:=xlSortNormal
son = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
    With ActiveSheet.Sort
        .SetRange Range("A1:H" & son)
        .Header = xlGuess
        .MatchCase = False
        .Orientation = xlTopToBottom
        .SortMethod = xlPinYin
        .Apply
    End With

yeni = 1
For i = 1 To son
Sheets("Sayfa2").Cells(yeni, "A") = Sheets("örnek (38)").Cells(yeni, "A") & ", " & _
                                   Sheets("örnek (38)").Cells(yeni, "B") & ", " & _
                                   Sheets("örnek (38)").Cells(yeni, "C") & ", " & _
                                   Sheets("örnek (38)").Cells(yeni, "D") & ", " & _
                                   "N" & Sheets("örnek (38)").Cells(yeni, "E") & ", " & _
                                   "E" & Sheets("örnek (38)").Cells(yeni, "F") & ", " & _
                                   Sheets("örnek (38)").Cells(yeni, "G") & ", " & _
                                   Sheets("örnek (38)").Cells(yeni, "H")
yeni = yeni + 1
Next
[I1] = Now
Sheets("Sayfa2").Select
    ChDir "D:\İndirilenler"
    ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="D:\İndirilenler\botanik" & WorksheetFunction.Text(Time, "hhmmss") & ".txt", FileFormat _
        :=xlUnicodeText, CreateBackup:=False
End Sub