Excel'de sürükleme ile ilgili soru?

Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar exelde 1,2,5,6,9,10,...... diye giden 250 ye kadar rakamlar oluşturmam gerekli. Ve exel bu durumu tanımıyor. Nasıl yapabilirim Yardımcı olursanız çok memnun olurum. 1,2 üç dört yok yani iki sayı var ikisi olmayacak. Aralarda virgül yada kısa çizgi koymam gerekli...

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selam,
Sorunuz net değil
Tek hücre içinde mi istiyorsunuz?
Bir de "1,2 üç dört yok yani iki sayı var ikisi olmayacak" demekle ne demek istiyorsunuz?
1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14
kırmızı ve kalın olanlar olmayacak öyle mi?
2 sayı olacak 2 sayı olmayacak. Devamlı böyle gidecek doğru mudur?

Excel Vers. ve Dili
2003
Ergun abi kusura bakma sehir dışına cıktım su aralar pek ilgilenemedim. Evet sizinde yazdığınız gibi kırmızı renkte olanlar olmayacak. Tek hücre içinde olur yada farklı hücreler içinde olur farketmez. Nasıl olsa ben word te onları tek satır haline dönüştürürüm.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub SERİ_OLUŞTUR()
    Dim X As Integer, SAY As Byte

Cells(1, 1) = ""
    Cells(1, 1).NumberFormat = "@"

For X = 1 To 250
        If SAY < 2 Then
            If Cells(1, 1) = "" Then
                Cells(1, 1) = X
            Else
                Cells(1, 1) = Cells(1, 1) & "-" & X
            End If
            SAY = SAY + 1
        Else
            X = X + 1
            SAY = 0
        End If
    Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sayın Korhan Ayhan,
Elinize sağlık Sayın niccor13'ün sorusuna güzel çözüm olmuş.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003
Korhan abi mükemmel bir çözüm olmuş süpersin abi sağol. 1 saniye bile sürmedi:) Peki aynı kodun hangi bölümünde değişiklik yaparsam diğer rakamlarıda oluşturmuş olurum. Yani 3-4-7-8-11-12... diye giden rakamlar. Onuda yazarsanız ayrıca bir iyilik yapmış olursunuz. Ben formul verirsiniz diye beklemiştim ve kendim değiştirip diğer rakamlarıda bulurum diye düşünmüştüm ama siz makro ile halletmişsiniz. Açıkçası makrodan pek anlamadığım için nereleri değiştirmem gerektiği konusunda bir fikrim yok:(

Ayrıca bu numaraları nerede kullanacam diye merak edenler olursa diye açıklayayım..
Yazıcı çıktısı alırken ilk önce 1-2-5-6.. diye giden sayfa numaralarının çıktısını alıyorum yazıcıyla ve daha sonrada kağıtları ters çevirip 3-4-7-8-... sayfa numaraları ile devam edenleri bastırıyorum. Bu şekilde hem kağıt tasarrufu yapıyorum hem de çıktılar dosyamda fazla yer kaplamıyor. Ama dikkatinizi çekerim bu şekilde tek bir yüze 2 kağıt baskısı olarak ayarlıyorum ve önlü arkalı bir boş kağıda toplam 4 sayfa yazdırılmış oluyor. Şimdi içinizden bazıları internette kitap basım programı diye bir program var diyecekler ama onu da denedim fakat sadece sınırlı sayıda rakam veriyor. Oda yalnış hatırlamıyorsam eğer maximum 80 sayfaya kadardı.
Neyse, bu kodu hazırlayan arkadaşıma sonsuz teşekkurlerimi iletiyorum bizim için bu kadar ugraşmış ellerine sağlık. Sonuç olumlu:))

Excel Vers. ve Dili
2003
Abim deneme yanılma yoluyla yukarıdaki verdiğin kodda 1 yazan yere 3 yazınca istediğim rakamlar çıkıyor. Tekrar teşekkur ederim ilginiz için...