Excelde Sütün ve Hücre şifreleme

Excel Vers. ve Dili
Excel 20003
Merhabalar öncelikle benim kullanmış olduğu excel dosyası paylaşımda kullanılır 10 kişi kadar bir personelle dosyadaki verileri belirli persenoller giriyor ama sayfayı ve hücreyi koruyabiliyoruz ama benim isteğim personelin girmiş olduğu veriye bir başka personel müdehale edemesin aynı veriler aynı sayfada olduğundan kaynaklanıyor bu problem yani a,b,c sütünü için bir şifre ,d,e,f sütünü için ayrı bir şifre yada k,p,s sütünü için bir şifre olmasını istiyorum kimi yerde 3 kimi yerde bi kmi yerde 10 sütün var nasıl yapabilirim yardımcı olursanınz çok memnun olurum

Ekli dosyalar

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
Örnek bir dosya hazırladım. İhtiyaca göre farklı biçimlerde de uygulanabilir.
Dosya 4 kullanıcı için düzenlendi. Hücre üzerine çift tıkladığında şifre sorgu ekranı geliyor. Şifreyi doğru girerse o hücre içine istediği veriyi girebiliyor. Giriş tamamlandıktan sonra hücre yeniden kilitleniyor.
Dikkat edilmesi gereken, makronun etkin olması. Aksi takdirde, istedikleri hücreye veri girebilirler. Bunun için veri sayfasını gizleyerek, eğer makro etkin değilse kullanıcının verilere ulaşmasını engelledim. Makroyu devre dışı bırakarak deneyiniz.
Not: Dosya üzerinde yapılan değişiklikler, otomatik kaydediliyor.
Şifreler:
1. kullanıcı: 111111
2. kullanıcı: 222222
3. kullanıcı: 333333
4. kullanıcı: 444444

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 20003
Teşekürler çok güzel olmuş elinize sağlık ama şu var her hücre için şifre istiyor benim istediğim şey tam olarak bu değil aslında mesala b sütünün tüm hücreleri aynı anda açılsın şifreyi girince yani o kullanıcı şifresini girdiği zaman kendi alanındaki sütünların şifreleri kalksın birden çok sütünda olabiliyor bu bi dosya var arkaşın birisi yapmış örnek yollayım

Son düzenleme:

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
İstediğiniz gibi bir örnek hazırladım.
Şifreler aynı, girilen şifreye göre ilgili sütunların kilidi açılır. Dosya kapanırken otomatik olarak açılan kilitler yeniden devreye alınır.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 20003
Sütün Şifreleme

Çok teşekür ederim güzel olmuş ben dosyamı ekte yolluyorum bunu uyarlayıp yardımcı olursanız memnun olurum men excelde acemiyim daha doğrusu makro ile yapılıyor galiba ama hiç bilgim yok o yüzden uyaralayamaıyorum sizin dosyalarınızı

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 ve türkçe
bunu nasıl yaptınız şifreleme olayı ilgimi çekti ne yapmam gerekli :) teşekkürler..

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Kod:
Sub Auto_Close()
[COLOR="Red"]Call Kilit[/COLOR]
Sheets("Sayfa1").Visible = xlSheetVisible
Sheets("Sayfa2").Visible = xlSheetVeryHidden
ThisWorkbook.Close True
End Sub
Kodlarda kırmızı satırı yerleştirmesinde küçük bir hata yapmışım. Bu nedenle kapanırken kildi devreye almıyordu. İlgili kodu bununla değiştirebilirsiniz. Veya dosyayı yeniden indirebilirsiniz, dosyayı güncelledim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 20003
Dosyam ekte

Ben makro atamadan anlamıyorum siz şifre yapışınız ama ben gerçek dosyamı ekleyim siz yapabilirseniz o şekil alayım çok teşekürler

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Ben makro atamadan anlamıyorum siz şifre yapışınız ama ben gerçek dosyamı ekleyim siz yapabilirseniz o şekil alayım çok teşekürler
Syn. ilkayturk83,
Ben ekte dosya göremedim. Ek dosyadan kastınız ilk mesajdaki değil sanırım?

Excel Vers. ve Dili
Excel 20003
Syn. ilkayturk83,
Ben ekte dosya göremedim. Ek dosyadan kastınız ilk mesajdaki değil sanırım?
Merhaba Mustafa bey Şifreleme konusunda sizden ve diğer hocalarımızdan yardım almıştım
Fakat dosyayımın verilerinin girişi hazırlandı fakat paylaşımda bir sıkıntı var dosyayı paylaşıma açtığımda hem pc de hemde diğer arkadaşların pc sinde hata veriyor ne yapmam gerekli bakabilecekmisiniz
Birde diğer kullanıcıların filitrelemeyi kullanmasını istiyorum uygun bir zamanızda bakabilirseniz çok memnun olurum saygılar

Ekli dosyalar

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
Paylaşımdaki dosyaların izni, çalışma koşulları vs. nasıl olur bilemiyorum; bu konuda hiç çalışma yapmadım.
Şifrelemeyi makro kullanmadan da yapabilirsiniz. Seçtiğiniz çalışma alanlarını ayrı ayrı şifreleyebilirsiniz. Şu yöntemi takip edin:
Şifreleyeceğiniz ilk sütunu seçin Araçlar>Koruma>Kullanıcıların Aralıkları Düzenlemesine İzin Ver seçeneğini açın çıkan ekranda girmek istediğiniz parola sorulacaktır. Parolayı girin ve tamama tıklatın. Aynı işlemi diğer sütunlar için de yapın. Sonrasında Sayfayı korumaya alın. Korumaya alırken koruma seçeneklerinden Otomatik Filtre Kullan kutucuğunu işaretleyin. Böylece Her kullanıcı kendi şifresiyle kendi sütununu düzenleyebilir. Filtreleme ortak olur.

Excel Vers. ve Dili
Excel 20003
Dediklerinizi uyguladım fakat yapılan değişiklikleri kayıt etmelerinide istiyorum o nasıl yapabilirim kaydet butonuna basınca sayfa korumasını kaldır diyor

Excel Vers. ve Dili
Excel 20003
Çok teşekürler tam istediğim gibi makroya gerek kalmadan da yapılabiliyormuş kaydetme sorunuda çözüldü fakat dikkatimi çekti ctrl d yukarıdaki hücreyi kopyalamak istedim olmuyor tüm işlevleri kullanması için kormu koymadan seçmem mi gerekli

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Dediklerinizi uyguladım fakat yapılan değişiklikleri kayıt etmelerinide istiyorum o nasıl yapabilirim kaydet butonuna basınca sayfa korumasını kaldır diyor
Bu uyarıyı dosya paylaşımdayken mi yapıyor? Paylaşımda olmadığında da yapıyor mu?

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Sayfayı korumaya alırken açılan ekranda altta koruma seçeneklerini göreceksiniz. Oradan izinleri ayarlayabilirsiniz. Örneğin biçimlemeye izin verebilirsiniz, filtrelemeye izin verebilirsiniz vb.
O seçenekleri deneyin.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Denedim, söylediğiniz gibi, kısayolla alta veri almaya izin vermiyor; ancak sürükleme yoluyla albiliyorsunuz. Makro kullanarak sorun çözülür; ancak makroyu küçük bir işlem için kullanmamak en iyisi.

Excel Vers. ve Dili
Excel 20003
Çok teşekürler mause ile oluyor ama klavyenin bazı kısa yol tuşları ile olmuyor önemli değil o kadarı çok saoulun